Helsingi mees mõisteti kohtus süüdi söögikoha sisenemiskeelu rikkumise eest

Kas söögikoha poolt kehtestatud sisenemiskeelu rikkumine võib kaasa tuua kriminaalkaristuse? Äsjane kohtuotsus näitab, et jah.

Helsingi kohus mõistis 47-aastase mehe süüdi avaliku korra rikkumises ja trahv on 20 päevamäära, vahendab MTV.

Meest süüdistati kahes kuriteos. Esimese puhul oli ta visanud 2017. aasta detsembris Helsingis Mannerheimintiel asuvas Karhuministeri söögikohas kaardimakse terminali vastu seina. Sellele eelnes vaidlus teenindajaga.

See süüdistus jäi kohtus kinnitamata, kuna ei selgunud, kas seade oli kukkunud maha tahtlikult või kogemata.

Pärast seda kehtestati mehele söögikohta sisenemise keeld. Söögikoha omanik põhjendas keeldu muu hulgas sellega, et mees oli tõstnud ringi laudu ja toole ning pildistanud kliente ilma loata. Teine süüdistus puudutas selle keelu rikkumist.

Kohus leidis, et söögikoht on avalik koht ja selle omanikul on õigus piirata sinna sisenemist. Vaidlust polnud selles, et mees on keelu ajal mitmel korral söögikohta külastanud. Mehe väitel teda isegi teenindati, aga kohtus ei leidnud see tõendamist. Mõnel korral kutsuti kohale politsei ja 2018. aasta veebruaris tegi omanik politseisse kuriteoteate.

Kohus leidis, et 47-aastane mees on rikkunud avalikku korda ja tekitanud sellega söögikohale kahju. Mehele mõisteti rahatrahv 20 päevamäära ulatuses, mis mehe puhul on 660 eurot. Lisaks peab mees maksma 60 eurot kuriteolõivu ja 99 eurot ekspertiisi kulud.

Kommentaarid
(Külastatud 131 korda, 1 külastust täna)