Espoos vajub terve koolimaja ja midagi teha ei anna – lammutatakse varsti tervenisti ära

Espoos Leppävaaras asuv Metropolia kutsekõrgkooli hoone on seisnud juba mõnda aega tühjalt. Koolimaja lammutatakse maha 2020. aasta kevadel. Koolimaja ehitusel on tehtud vigu, mistõttu koolimaja vajub. Neid vigu pole võimalik parandada.

Koolimaja on seisnud juba mõnda aega tühjalt, mistõttu töötajad ja õpilased on harjunud ajutiste ruumidega. Nüüd viiakse aga Metropolia õppetöö 7 aastaks üle Espoo Karaportti asendusruumidesse, vahendab Helsingin Sanomat.

Uue hoone ehituse kohta veel plaanid puuduvad, aga kool tahetakse hoida Espoos. Vead olid põhiliselt seotud 1988. aastal püstitatud koolihoonele 15 aastat hiljem 2003. aastal juurde ehitatud uue osaga.

Uuele osaga seoses täideti pinnast 4 meetri kõrguseni. Pärast uue osa valmimist avastati vana osa vundamendis praod. Ajapikku praod suurenesid. 2015. aastal läks koolimaja üle Espoo linnale ja siis olid praod ka juba uue osa vundamendis. Aastal 2016 teostatud konstruktsioonide tugevdamine ebaõnnestus. Paigaldatud terasest talad muutsid asja veel hullemaks. Siis sai üha selgemaks, et hoonet remontida ei ole enam võimalik.

Vajumine tuleb sellest, et uue osa ehitamisel maa sisse pandud vaiad ulatuvad osaliselt vana osa alla ja kergitavad vana osa. Surve taladele on suurem kui algselt ette nähtud.

Kokonainen koulu vajoaa Espoossa ja puretaan pian: “Korjaaminen ei ole mahdollista”

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Metropolia-ammattikorkeakoulu puretaan keväällä 2020. Koulun rakenteissa on merkittäviä vikoja, ja koulu vajoaa. Vikoja ei ole mahdollista korjata. Rakennus on ollut pitkään tyhjillään, ja ammattikorkeakoulun henkilökunta ja opiskelijat ovat tottuneet pysyvien opetustilojen puutteeseen. Nyt Metropolian opetus siirtyy ainakin seitsemäksi vuodeksi väistötiloihin Espoon Karaporttiin. “Uudisrakennuksen aikataulusta ja rahoituksesta ei ole vielä lukkoon lyötyä tietoa.

Kommentaarid
(Külastatud 421 korda, 1 külastust täna)