Eriti ohtlikuks peetud naine pussitas Jyväskyläs meest, kes jäi imekombel ellu

Varem vägivallas ja tapmises süüdi mõistetud naine mõisteti tapmiskatse eest neljaks aastaks vangi. Vastavalt kohtupsühhiaatrilisele ekspertiisile on naine eriti ohtlik teiste inimeste elule ja tervisele.

Kohus mõistis soomlanna Anu Hannele Tuovineni neljaks aastaks vangi ja pärast seda veel aastaks kriminaalhoolduse alla. Tuovinen oli löönud märtsikuus meest noaga selga Jyväskylä erakorteris, vahendab Iltalehti.

Nuga läbistas mehe rindkere, vahelihase ja kopsu. Vigastused nõudsid kiiret opereerimist. Kohtu hinnangul pidi naine arvestama sellega, et mees võib saadud vigastuste tagajärjel surra. Mees jäi imekombel ellu.

Lisaks peab 40-aastane naine maksma mehele valu ja kannatuste eest 7000 eurot hüvitist. Naine on varem tapmises süüdi mõistetud 2013. aastal. Naisele tehtud kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi järgi on ta eriti ohtlik. Ekspertiisi tulemused näitavad, et naine peab oma karistusaja täielikult ära istuma.

Naine ise väitis kohtus, et lõi meest, aga tema eesmärk polnud meest tappa. Naise enda hinnangul ta ohtlik ei ole. Naine oli ise helistanud häirekeskusse ja aidanud kaasa mehe ravile saamisele. Kohtu hinnangul aga polnud abi kutsumine mitte naise, vaid korteris olnud teise isiku idee. Otsus pole veel jõustunud.

Erittäin vaaralliseksi arvioitu nainen puukotti miestä Jyväskylässä – uhri selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla

Nainen oli aiemmin syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Käräjäoikeus tuomitsi naisen neljäksi vuodeksi vankilaan Jyväskylässä tehdystä tapon yrityksestä. Mielentilatutkimuksen mukaan 40-vuotias nainen on erittäin vaarallinen toisen hengelle ja terveydelle. Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut erittäin vaaralliseksi arvioidun Anu Hannele Tuovisen tapon yrityksestä neljän vuoden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja sitä seuraavaan vuoden pituiseen valvontaan.

Kommentaarid
(Külastatud 302 korda, 1 külastust täna)