Thomas Cooki pankrot võib mõjutada kümnete tuhandete brittide Lapimaa-reise

Maailma ühe suurima reisifirma, Briti päritolu Thomas Cooki pankrot võib mõjutada kümnete tuhandete brittide Lapimaa-reise. Ühtlasi võib see Lapimaa firmadele tähendada tulu kaotust.

Visit Rovaniemi andmetel on praeguse seisuga terve jõuluperiood välja müüdud. Ligi 20 000 Briti turisti on käinud Lapimaal reisifirma Thomas Cook kaudu, vahendab MTV.

Tegemist on ühe suurema reisibürooga, kes on vedanud turiste Lapimaa mitmetesse sihtkohtadesse. Briti turistid on ühtlasi jõulude ajal suurim turistide grupp. Thomas Cooki osa Lapimaa lennureisides on ligi 10 protsenti.

Lapimaa firmadele on see suur kaotus, kui Thomas Cooki kaudu reisi ostnud kohale ei tule. Isegi kui reis klientidele hüvitatakse, jäävad lisateenused võtmata. Seda on tunda restoranides, poodides, suveniirides ja programmides.

Praegu on võimalik, et Thomas Cooki tegevuse võtab üle mõni teine reisibüroo. Sellega läheb aga kiireks, sest jõuluhooaeg algab juba novembris.

Thomas Cooki pankroti tagamaad on inimeste üha väiksem huvi paketireiside vastu. Seda on näha ka Lapimaal, kuhu inimesed tulevad järjest rohkem iseseisvalt. Samas 60-70 protsenti turistidest käib jätkuvalt paketireiside kaudu. Seda mõjutab omal käel reisimise kõrgem hind.

Kommentaarid
(Külastatud 67 korda, 1 külastust täna)