Suur sadu tekitas Soome lõunaosas kaose

Suured vihmasajud põhjustasid päästekeskuste info kohaselt Soome lõunaosas kolmapäeva õhtul ulatuslikke üleujutusi.

Vesi tõusis ja teed lainetasid Espoos, Vantaal, Keraval ja Tuusulas. Suuremat varalist kahju õnnestus vältida, vahendab MTV.

Veega olid üle ujutatud tunnelid ja majade keldrid, kuna äravool ei suutnud korraga nii palju vett vastu võtta. Suure saju tõttu vajusid kokku mõned katused.

Saju tõttu kannatasid ka Kerava kaubanduskeskus Karuselli ja Vantaal asuv Posti logistikakeskus, kuna vesi pääses hoonetesse sisse. Varalist kahju õnnestus siiski vältida ja imekombel ei saanud inimeste saadetised märjaks.

Suuremad saadetised olid kile sisse pakitud, seetõttu vesi neid ei kahjustanud. Ilmateenistuse andmetel läks Helsingist veidi põhja poolt üle suur sajuala. Ühe tunni jooksul sadas Helsingi-Vantaa lennuväljal maha 17 millimeetrit. Hoiatus antakse siis, kui vihma sajab üle 20 mm tunnis. Kuue tunni jooksul sadas Helsingi-Vantaal 20,3 mm, Hyvinkääl 18,1 mm ja Porvoos 16,5 mm.

Espoos tungis vesi paljudesse hoonetesse, kuna äravool ei suutnud korraga nii palju vastu võtta. Espoo keskuses oli liiklus mõnda aega häiritud. Vett purskas välja kanalisatsioonikaevudest. Keset Espood tekkis ligi 300 meetri pikkune järv. Kolm autot jäi vette seisma. Ühel taksoautol ulatus vesi peaaegu akendeni.

Vesi tõusis kohati Espoos lausa pooleteise meetri kõrgusele, vahendab Helsingin Sanomat. Vette jäänud taksoautos olid naine ja kaks last, kelle päästjad süles kuivale aitasid.

Päästekeskusel kulus mitu tundi, et vesi Siltakatult ära saada. Vett polnud kuhugi pumbata, sest kanalisatsioon oli umbes.

Kommentaarid
(Külastatud 866 korda, 1 külastust täna)