Soomlasest omaniku Tallinna restoran sai paari aastaga mitusada tuhat kahjumit ja pandi kinni

Augustis sulges uksed Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartalis mõned aastad tegutsenud restoran Alter Ego. Selle omanik oli Soome pensionikindlustusseltsi Varma endine juht Matti Vuoria.

Alter Ego tõi omanikule aastatel 2016-2017 kahjumit 292 000 eurot. 2018. aasta tulemusi pole veel kokku löödud, vahendab Kauppalehti.

Vuorial on Eestis kolm ettevõtet, millest Vuori OÜ ja GotoHR OÜ on asutatud 2015. aastal. Kolmanda ettevõtte, restorani hallanud Epicure OÜ soetas Vuoria 2015-2016. aasta vahetusel.

Kõik kolm firmat on registreeritud samale aadressile Tallinnas Rotermanni kvartalis. Samal aadressil tegutses ka Alter Ego. Kahe firma juhatuses on Vuoria üksi, aga restoranifirmas oli lisaks veel Eesti ettevõtluse asjatundja Pentti Nokelin.

Alter Ego pakkus hispaaniapäraseid roogi ja selle ees oli väliterrass. Firma tegeles ka veinide veebimüügiga.

Alter Ego sulgemise otsus ei tulnud mitte kahjumlikust tegevusest, vaid sellest, et ruumide omanik Rotermann City OÜ lõpetas rendilepingu. Samades ruumides alustab sügisest resoran Chicago, mis tuli üle vanalinnast, kus alustab ööpäevaringselt avatud Prisma pood. Praegu ehitatakse ruume ringi.

Vuoria Eesti ettevõtetest tegeleb GotoHR OÜ personali rendiga, aga firmal pole tegevust olnud. Vuori OÜ kaudu on aga investeeritud 283 000 eurot türtarfirmasse Epicure OÜ. 68-aastane Vuoria jäi pensionile 2014. aastal ja on sellest ajast tegutsenud ettevõtjana.

Matti Vuorian tallinnalainen ravintola Alter Ego teki kahdessa vuodessa satojen tuhansien eurojen tappiot

Viimeisimpien Viron viranomaisille toimitettujen tilinpäätöstietojen mukaan Alter Ego oli raskaasti tappiollinen, tehden vuodessa 2016-2017 tappiota 292 000 euroa. Vuoden 2018 tiedot eivät ole vielä saatavilla. Vuorialla on Virossa kaikkiaan kolme yritystä, joista Vuori OÜ ja GotoHR OÜ on perustettu vuonna 2015. Kolmanteen yritykseen, Alter Egoa pyörittäneeseen Epicure OÜ:hun, Vuoria osti itsensä vuosien 2015−2016 taitteessa.

Kommentaarid
(Külastatud 673 korda, 1 külastust täna)