Soomlased hakkavad saama tasuta Vene viisasid, see käib auto- ja lennusõidu kohta, rong esialgu veel lahtine

Alates 1. oktoobrist ootab soomlaste reisimist Venemaale suur muutus, sest sõiduks hakatakse väljastama tasuta viisasid.

Soomlased saavad võimaluse hankida 8-päevane tasuta viisa Peterburi ja Leningradi oblastisse. Maanteed mööda sõites saab tasuta viisaga läbi Vaalimaa, Nuijamaa ja Imatra piiriületuskohtades. Piiri saab ületada sõiduauto, bussi või mootorrattaga, vahendab Yle.

Tasuta viisaga saab sõita ka lennukiga Peterburi Pulkovo lennuväljale. See kehtib siis Helsingi-Peterburi lendudel.

Praeguse seisuga ei kehti uus tasuta viisa Vainikkala piiriületuskohas ja rongidel. See tähendab, et Allegro kiirrongiga reisijad peavad omale soetama viisa raha eest.

Laevaliikluse puhul kehtib uus tasuta viisa Peterburi ja Viiburi Uurase sadamas. See laiendab laevaliikluse praegust 72 tunni pikkust viisavaba perioodi. Praegu on veel lahtine, kas see käib ka Viiburi kesklinna sadama kohta, kuhu sõidavad Soomest laevad.

Seda, miks rongide peal tasuta viisa ei kehti, pole teada. Võib juhtuda siiski, et tasuta viisa hakkab kehtima ka rongidel. Kui rongide peal viisa ei kehti, on võimalus sõita autoga Viiburisse ja sealt edasi kohalike rongidega Peterburgi.

Muutus puudutab ka Eestis Narva-Ivangorodi piiriületust. Narvas saab praeguse seisuga piiri ületada tasuta viisaga samuti kas autoga või jalgsi, aga mitte rongiga.

Leedu naabruses Kaliningradis jõustus uus kord juba suvel. Soomlased pääsevad Kaliningradi tasuta viisaga kas lennuki, bussi või rongiga näiteks Leedu või Poola kaudu.

Viisa taotlemine käib Vene välisministeeriumi veebi kaudu. Sinna tuleb sisestada isikuandmed, passiandmed ja värske pilt digitaalsel kujul. Passi ennast pole vaja kuhugi viia, samuti pole vaja küllakutset. Taotlemine on tasuta ja viisa töötlemise aeg on maksimaalselt 4 päeva. Kui viisa on välja antud, kehtib see 30 ööpäeva. Selle aja jooksul võib teha Venemaale ühe reisi, mille pikkus on maksimaalselt 8 ööpäeva. Reisi aega ja sõiduvahendit pole vaja eelnevalt teada anda. Viisa kehtib Peterburi ja Leningradi oblasti piirkonnas. Mujale reisida ei tohi.

Arvatakse, et uuendus mõjutab olulisel määral Venemaale reisimist, kuna seni oli see põhiliselt viisa taga kinni. Soomlaste jaoks on ahvatlev see, et avaneks võimalus reisida igale poole Karjala maakitsusele, mis kunagi NLiidule loovutati. Lisaks võiksid soomlasi huvitada Ingerimaa alad Peterburi ümbruses. Reisimist hõlbustab ka asjaolu, et Venemaa on selles piirkonnas ehitanud välja korralikud maantee- ja raudteeühendused.

Venemaa hakkas tasuta viisasid jagama, kuna tahab ergutada turismi. Rubla kurss on madal ja majanduslik olukord seoses sanktsioonidega nigel. Uuendus puudutab kokku 43 riigi kodanikke, nende seas ka Euroopa Liidu kodanikud. Peterburi turismiametkonnad ootavad turistide arvu lisandumist 50 protsendi võrra. See tähendab praeguse 8 miljoni asemel 12 miljonit Peterburi külastajat aastas.

Tämä ilmaisesta Venäjän-viisumista tiedetään nyt: Pietariin ja Kannakselle autolla tai lentäen, Allegro-junan kohtalo vielä auki

Ensi kuussa voimaan tulevan uudistuksen yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta matkailun odotetaan lisääntyvän tuntuvasti. Idänmatkailussa koittaa ensi kuussa mullistus. Tuolloin Venäjän on määrä ottaa käyttöön kahdeksan päivän ilmainen nettiviisumi Pietariin ja Leningradin alueelle. Tämä on varmaa, ellei syyskuun aikana tapahdu odottamatonta käännettä.

Kommentaarid
(Külastatud 547 korda, 1 külastust täna)