Soomes tekitab meelehärmi suur erinevus korterite üürihindades

Soomes tekitab inimestes meelepaha suur erinevus korterite üürihindades. Näiteks kui vabal turul on Helsingis 2-toalise korteri üürihind 900-1200 eurot kuus, siis linna korterites on üür vaid 520 eurot kuus.

Linnalt on saanud korteri inimesed, kel kunagi võis olla probleeme, aga kelle sissetulek täna on 3500 eurot kuus. Nad elavad aga jätkuvalt väga odaval kommunaalpinnal, kirjutab pahane pereema väljaandes Helsingin Sanomat.

Tegemist on laialdasema trendiga, kus väga paljud suure sissetulekuga inimesed elavad väga odaval pinnal ehk nö poolmuidu. Samas peavad teised maksma üüri eest kõrget hinda.

Lugeja kirjutab, et tema enda tütar on hooldaja, kelle palk on 2200 eurot kuus ja ta üürib korterit, mis maksab 800 eurot kuus. Eluasemetoetust saab tütar vaid 80 eurot kuus, kuna on  nii „kõrgepalgaline”.

Kommentaarid
(Külastatud 354 korda, 1 külastust täna)