Soomes tegutses välismaalt tulnud elukutseline varas, kasutas ära vanemaid naisi

Soomes vangistati 60-aastane mees, kes oli varastanud Helsingi piirkonna K-marketites vanematelt naistelt rahakotte.

Mees alustas vargustega kohe pärast Soome tulekut. Kuu aja jooksul varastas ta rahakoti vähemalt üheksalt naiselt, vahendab Iltalehti.

Mees jahtis naisi K-marketites ja poodide ümbruses. Pärast ohvri välja valimist jälitas mees naist ja võttis rahakoti ostukärus olevast kotist.

Mõnedel juhtudel kasutas mees seni tundmatuks jäänud abilist. Lahtis Nastola K-supermarketis seisis varas ühel 1948. aastal sündinud naisel ees, kui abiline avas naise seljakoti ja võttis sealt rahakoti.

Mõnedel juhtudel oli kaks tundmatuks jäänud abilist. Enamusel juhtudest märkas ohver vargust alles kassa juurde jõudes. Üks naistest kaotas üle 3000 euro, kui tundmatu isik kasutas tema pangakaarti.

Varas jäi vahele tänavu märtsikuus Kauniainenis toimunud varguse ja maksekaardipettusega seoses. Varastatud rahakotis oli ka pangakaart koos pin-koodiga. Naise arvelt võeti üle 1600 euro.

Ülekuulamisel tunnistas mees üle osa vargusi. Tal on must minevik seoses paljude sääraste juhtumitega. Euroopa Liidu kuriteoregistri andmetel on mees mõistetud süüdi mitmetes sarnastes kuritegudes mitmetes riikides ning talle on mõistetud nii vanglakaristused kui trahvid.

Prokuratuur ja kohus arvestasid mehele karistuse määramisel asjaolu, et kannatanud olid eakad inimesed. Vanim varguste ohver oli 90-aastane naine. Kohus mõistis mehe süüdi 9 varguses ja maksevahendipettuses. 1958-aastal sündinud mees mõisteti aastaks ajaks vanglasse.

Mees pandi kohe vangi, kuna kardeti, et vastasel korral lahkub ta Soomest. Ringkonnakohus kinnitas otsuse kolmapäeval.

Ammattivaras tuli keikalle Suomeen – vaani K-marketeissa iäkkäitä naisia

Kuusikymppinen mies vaani uhrejaan K-marketeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Suomeen keikalle tullut ammattivaras ehti kuukauden aikana viedä lompakot yhdeksältä iäkkäältä naiselta. Ulkomaalainen ammattivaras aloitti keikkailun heti Suomeen tultuaan. Pääosin Helsingissä ja pääkaupunkiseudun lähistöllä kierrellyt mies ehti kuukauden aikana valita uhreikseen ainakin yhdeksän iäkästä naista. Mies vaani naisia lähinnä K-ryhmän kaupoissa ja marketeissa.

Kommentaarid
(Külastatud 514 korda, 1 külastust täna)