Soomes pidi alates sügisest lubatama nn kergautod, aga asi lükati aasta võrra edasi

Soome transpordi- ja kommunikatsiooniminister Sanna Marin teatas reedel, et nn kergautode kasutamine lükatakse aasta võrra edasi.

Kergautod pidid tulema tänavu sügisest kasutusele mopoautode asemel, kuna mopoautodega juhtus palju raskeid õnnetusi. Kergautod on nagu tavalised autod, aga nende kiirust on piiratud, vahendab Iltalehti.

Seadusele pani piiri Euroopa Liit, kuna kergautodega oleks saanud sõita juba 15-aastased noored.

Nüüd on paljud pered pahased, kuna nad on lastele juba autod soetanud, mida oleks saanud novembrist kasutama hakata. Nüüd tuleb välja, et endine transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner, kes üldse poliitikast lahkus, ei kooskõlastanud asja Euroopa Liiduga. Üks pere oli auto peale kulutanud 13 000 eurot.

Inimesed ei saa ka sellest aru, kuidas president Sauli Niinistö poolt heaks kiidetud seadust on võimalik Euroopa Liidu poolt tühistada. Küsitakse, kas Soome on mõni käpiknukk, kui näiteks USA-s saavad noored sõita 16-aastaselt juba autoga kiirusega kuni 120 km/h.

Õnneks polnud Soome pere veel jõudnud autole panna kiirusepiirajat, mis tähendab, et selle autoga võib mõni täiskasvanu sõita.

Minister Sanna Marin ütles reedel, et seadust peab kohendama selliselt, et see oleks Euroopa Liidu poolt vastuvõetav.

Perhe hankki 13 000 euron kevytauton SM-tason urheilijapojalle – sitten EU jyrähti ja autosta tuli käyttökelvoton: “Eihän me voida olla mitään sätkynukkeja”

Helsinkiläisperhe joutui kevytautobyrokratian kanssa ikävään tilanteeseen. EU:n langettama kevytautojen kielto aiheuttaa hampaiden kiristelyä helsinkiläisessä perheessä, jossa ehdittiin hommata 13 000 euroa maksanut Hyundain kevytauto. Asiasta kertoo perheen äiti. Hän otti Iltalehteen yhteyttä, koska hänen mielestään oikeus ei nyt toteudu. Auto hommattiin perheen pojalle, joka aloittelee juuri lukiota. Poika on SM-tason jääkiekkoilija.

Kommentaarid
(Külastatud 320 korda, 1 külastust täna)