Soomes pääseb pärast 14 vangla-aastat vabadusse eluaegse vanglakaristuse saanud mees

Soomes pääseb järgmise aasta 14. juulil vabadusse mees, kes sai eluaegse vanglakaristuse oma 2-aastase tütre nähes 31-aastase poliitikust abikaasa tapmise eest. Mees saab vabaks pärast 14 vangla-aastat, kuna on vaglas käitunud eeskujulikult.

Aastal 2006 oma abikaasa tapnud mees pääseb vabadusse tingimisi. Helsingi kohus tegi vastava otsuse täna, teisipäeval, vahendab Iltalehti.

Mees tappis oma abikaasa eriti jõhkralt ligi 70 noalöögiga. Ta mõisteti eluks ajaks vangi 2007. aasta jaanuaris. tegu peeti eriti julmaks, kuna see toimus paari 2-aastase tütre nähes.

Vang esitas vabanemise taotluse eelmise aasta oktoobris. Kohus põhjendab mehe vabastamist tema eeskujuliku käitumisega vangis oldud aastate jooksul. Tal on tekkinud väljaspool vanglat lähisuhted ning tal on positiivne suhtumine ühiskonda ja ametivõimudesse. Ta on täitnud talle ette antud plaane ja õppinud. Tal pole probleeme alkoholi ega narkootikumidega.

Mees pääseb vabadusse järgmise aasta 14. juulil, mil tal saab istutud 14 aastat. Sellele järgneb 3 aasta pikkune katseaeg.

14 vuotta istunut elinkautisvanki pääsee ehdonalaiseen – murhasi vaimonsa pikkulapsen edessä, mutta käyttäytyi vankilassa moitteettomasti

Helsingin hovioikeus perustelee päätöstään muun muassa vangin opiskeluilla ja lähisuhteilla. Vuonna 2006 vaimonsa raa’asti murhannut mies vapautetaan elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen. Helsingin hovioikeus antoi päätöksensä asiassa tänään tiistaina. Lähes 70 kertaa puukottamalla 31-vuotiaan puolisonsa tappanut mies tuomittiin elinkautiseen Jämsän käräjäoikeudessa toukokuussa 2007. Tekoa pidettiin tuolloin erityisen julmana, koska väkivaltaa oli tehty pariskunnan kaksivuotiaan tyttären nähden.

Kommentaarid
(Külastatud 619 korda, 1 külastust täna)