Soomes on praegu ainult 6 postkontorit ja mõne aasta pärast 4

Soomes on praegu alles ainult kuus postkontorit ja pärast 2021. aastat on neid neli: Helsingis, Espoos Matinkyläs, Jyväskyläs ja Rovaniemis, viimases asukohas on Jõuluvana postkontor.

1970ndatel aastatel oli Soomes ligi 5000 postkontorit, ent 1997. aastal ainult 98. 2015. aastal kukkus postkontorite arv 21 peale ja pärast tänavuse aasta juunikuu koondamisi jäi alles 6 postkontorit: kolm Helsingis ning üks Espoos, Jyväskyläs ja Rovaniemis, vahendab Yle.

Postil on Soomes praegu 18 500 töötajat ja koondamised on igapäevane asi. Posti on Soomes esindatud koostööpartnerite kaudu ja saadetisteks kasutatakse pakiautomaate.

Soomes on postiteenuste kättesaadavus seadusega kaitstud, aga seadus ei määratle, mismoodi või kelle kaudu neid teenuseid pakutakse. Igas omavalitsuses peab olema vähemalt üks postiteenuseid pakkuv ettevõte.

Kommentaarid
(Külastatud 304 korda, 1 külastust täna)