Soomes on omalaadne miljonär, kes juhib ettevõtteid ilma arvuti ja e-postita, isegi koosolekuid peab ajaraiskamiseks

Soome miljonär ja Ahvenamaa rikkaim mees Anders Wiklöf juhib oma ettevõtteid ilma arvuti ja e-postita ning isegi koosolekuid peab ajaraiskamiseks.

73-astane Wiklof on rajanud oma äriimpeeriumi ilma arvutite abita. Ta alustas ettevõtjana 23-aastaselt, kui avas Maarianhaminas autopoe. Pärast seda on ta tegelenud hulgi- ja taxfree-kaubanduse, kinnisvara-, hotelli- ja restoraniäriga, vahendab MTV.

Ahvenamaa rikkaim mees on praegu kohaliku panga Ålandsbankeni suuromanik ja juhib paarikümmet firmat. Talle kuuluvad Maarianhamina uhkeim hotell Archipelag ja kongressikeskus Alandia.

Kuigi mees ise eriti tennisest lugu ei pea, on tema tenniseväljakutel nähtud mängimas maailmakuulsat mängijat Björn Borgi. Ta on investeeringud nii sporti kui ka rahaliselt toetanud eri klubisid nagu jalgpalliklubi IFK Mariehamn. Maarianhamina jalgpallistaadion on nimetatud Wiklofi järgi Wiklöf Holding Arenaks.

Möödunud, 2018. aastal töötas Wiklofi alluvuses üle 600 inimese ja kontserni käive oli 350 miljonit eurot. Seda kõike juhib mees, nagu öeldud, ilma sotsiaalmeedia, arvuti ja e-postita.

Wiklof tunnistab, et ta pole pidanud mitte ühtegi strateegiaseminari ega arenguvestlust. Firmas pole mitte ühtegi grafoprojektorit ega pole Wiklof näinud ühtegi Powerpointi esitlust. Koosolekud on Wiklofi arvates üks mõttetu ajaraiskamine.

Kommentaarid
(Külastatud 740 korda, 1 külastust täna)