Soomes kihutas 12-aastane poiss politsei eest ära kiirusega üle 150 km/h

Soomes sõitis 12-aastane poiss autoga politsei eest ära kiirusega üle 150 km/h. Auto sõitis teelt välja ja neli alaealist sattus haiglasse.

Politsei tähelepanu äratas Lapimaal Tornio vallas läinud ööl tee ääres peatunud auto. Kui politsei lähenes autole, et dokumente kontrollida, sõitis juht minema. Politsei asus autot jälitama ja see sõitis kiiresti eest minema.

Põgeneva auto juht oli politsei info kohaselt kaotamas kontrolli, kuna tee oli märg ja veeloike täis. Lõpuks kaotas politsei auto silmist, kui kiirus oli tõusnud üle 150 km/h.

See kiirus oli lubatust kaks korda suurem. Siis märkas politsei, et põgenev auto oli Ruonajärventiel teelt välja sõitnud. Auto oli sõitnud teepeenra kõrval olevasse paari meetri kõrgusesse liivavalli ja sealt teinud 10-12 meetri pikkuse hüppe põõsastesse.

Kui patrull kohale saabus, olid autos 16-aastased noormees ja neiu, kes olid saanud vigastada. Päästekeskus pidi auto katki lõikama, et vigastatud isikud sealt kätte saada. Nad viidi Oulu haiglasse.

Politsei jätkas koeraga otsinguid ning leidis ligi 20 meetri kaugusel autost 14-aastase poisi, kes oli samuti saanud vigastada.

Ametivõimud tabasid sündmuskoha lähedal 12-aastase poisi, kes ütles, et istus auto roolis. Poisile tehti alkoholi- ja narkotestid, mis olid negatiivsed. Nii autot juhtinud poiss kui auto lähedalt leitud poiss viidi Kemi haiglasse.

Politsei jätkab asja uurimist kui liikluskuritegu ja sõiduvahendi ärandamist. Juht oma vanuse tõttu kriminaalvastutust ei kanna. Auto omanik on politseile teada, aga politsei asja veel täpsemalt ei kommenteeri. Asjaosalised kuulatakse seoses juhtunuga üle.

Kommentaarid
(Külastatud 787 korda, 1 külastust täna)