Soomes kaob talverehvide kohustuslik ajapiirang, kõik sõltub teeoludest

Soome kaob alates järgmisest sügisest talverehvide kohustuslik ajapiirang, mis praegu on detsembri algusest kuni veebruari lõpuni.

Edaspidi sõltub talverehvide vajadus teeoludest. Kardetakse, et see vähendab liikluse turvalisust, mistõttu suureneb rehvikontroll, vahendab MTV.

Praegu tohib naastrehve kasutada alates 1. novembrist, kui teeolud seda nõuavad. Lamellrehvide kasutamisel piiranguid pole ja need võib aegsasti enne külmade saabumist alla panna.

Uue liiklusseaduse järgi suureneb juhi vastutus, seda ka rehvidega seonduvalt. Alates järgmisest aastast jõustuva seaduse järgi tuleb talverehve kasutada novembrist märtsini, kui teeolud seda nõuavad.

Selline süsteem on olnud Rootsis kasutusel juba alates 2000ndate aastate algusest, seal saab talverehve vajadusel kasutada detsembrist märtsini. Naastrehvide kasutamine on Rootsis lubatud oktoobrist aprilli keskpaigani või muul ajal, kui teeolud seda nõuavad. Rootsis on pärast seda talverehve kasutatud väga kohusetundlikult ja mingeid probleeme pole olnud. Lamellrehvide osakaal oli Rootsis 2018. aastal 39 protsenti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,104 korda, 2 külastust täna)