Soomes elav eestlane sai bussijuhi käest pragada

Soomes elav eestlane Andy Saari edastas sotsiaalmeedia kaudu info, kuidas täna, kolmapäeva hommikul kell 9.35 ajal tahtis ta siseneda kesklinnas peatuses seisnud liinibussi nr 739.

Buss pani aga otse Saari nina all uksed kinni, kuigi mees oli peatuses ja andis märku, et tahab bussi peale minna. Pärast seda koputas ta uksele, aga sellest bussijuht ärritus sedavõrd, et avas ukse, hüppas välja tänavale ja hakkas karjuma ning ähvardama, et annab peksa.

Saari vabandas, palus andeks ja läks eemale. Selle peale ei kostnud juht enam midagi. Saari loodab, et Helsingi ühistranspordiettevõte HSL arutab seda juhtumit ning laseb agressiivse ja ähvardava juhi lahti, kuna ta ei sobi klienditeeninduse valdkonda. Juhtumil oli palju pealtnägijaid.

Asja võttis üles ka väljaanne Helsingin Sanomat. Saari ütles lehele, et HSL-ist soovitati tal võtta ühendust bussifirmaga Nobina.

Nobina juht Mårten Winqvist ütles, et asjade käik on firmale teada. Juhiga pole veel jõutud rääkida, aga ülemus võtab juhiga ühendust veel kolmapäevase päeva jooksul. Winqvist pidas tõenäoliseks, et bussijuht on selles olukorras üle reageerinud.

Karjumine ja ähvardamine pole Winqvisti väitel firma poliitika ja soovitud käitumine, olgu olukord milline tahes. Ei ole vastuvõetav, et juht ähvardab klienti ükskõik millises olukorras. Selline asi pole millegagi põhjendatud.

Pärast seda arutavad juht ja ülemus olukorra läbi ning siis otsustatakse, kas on vaja rakendada mingeid meetmeid. Winqvisti väitel reageeris bussijuht üle, aga samas on hea, et ei olnud vägivalda. Tema sõnul on tähtis, et sellistel puhkudel bussifirma poolt reageeritakse ja asjad saavad korda.

Pärast seda, kui juht on ülemusega asja arutanud, võetakse veelkord ühendust Andy Saariga.

Asja on arutatud ka mitmetes Facebooki gruppides. Asja on kommenteerinud ka bussijuht, kelle väitel oli Saari mitte koputanud, vaid tagunud rusikaga vastu bussi ust.

Saari lükkab selle väite ümber ja väidab, et tegemist oli siiski koputusega. Mingit kahju bussile ei tekkinud. Saari väitel tahtis ta bussi pääseda, kuni see oli veel peatuses.

Bussijuht tõi välja ka selle, et vajutatud oli bussi uste avamise nuppu. Pärast seda bussi uks avaneb ja buss pidurdab automaatselt. See nupp on mõeldud vaid juhile kasutamiseks. Nupp pole tähistatud. Uuematel bussidel on see peidetud eesmise võre alla, et keegi seda juhuslikult ei vajutaks.

Saari tegi ka bussist pildi:

Pilt: Andy Saari

Kommentaarid
(Külastatud 927 korda, 1 külastust täna)