Soome suurim tehas värbas alles töötajaid, aga nüüd saadab nad sundpuhkusele

Soome suurim tehas, ligi 4500 töötajaga Uusikaupunki autotehas alles värbas tuhandete kaupa uusi töötajaid, aga nüüd saadab inimesed 90 päevaks sundpuhkusele.

Töötajad tahetakse tagasi tööle võtta jaanuaris. Paljudele välismaalt tulnutele on selline puhkusele saatmine arusaamatu, aga soomlased võtavad asja rahulikult, vahendab Yle.

Valmet Automotive pole töötajate puhkusele saatmise põhjusi täpsemalt kommenteerinud. Tehase töötajate arv on alates 2013. aastast viiekordistunud ja seal töötab ligi 4500 töötajat. Tehases valmib ligi 100 000 autot aastas ja suur muutus tuli 2013. aastal, kui tehases hakati kokku panema Mercedes-Benz sõiduautosid.

Suomen suurin tehdas palkkaa ja lomauttaa autonrakentajia – “Ulkomailta tulleille tilanne on outo”

Uudessakaupungissa jatketaan autojen valmistusta ainakin 50 vuotta, uskoo valmistuksesta vastaava johtaja. Tuotanto palaa entiselle tasolle tammikuussa. Uudenkaupungin autotehtaalle on tarvittu tuhansia uusia työntekijöitä viime vuosina. Nyt viilentävä suihku kuumaan kasvuun valuu niskaan. Valmet Automotive ilmoitti elokuun lopulla aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut. Tavoitteena on lomauttaa henkilöstöä enintään 90 päiväksi.

Kommentaarid
(Külastatud 654 korda, 1 külastust täna)