Soome sai omale Euroopa Komisjonis rahvusvahelise partnerluse juhi koha

Soomes varem peaministri kohuseid täitnud sotsiaaldemokraat Jutta Urpilainen sai omale Euroopa Komisjonis rahvusvahelise partnerluse voliniku koha.

Komisjoni presidendi kandidaat Ursula von der Leyen märkis Urpilainenit tutvustades, et ta pole mitte ainult endine rahandusminister ja Soome parlamendi välisasjade komisjoni kauaaegne liige, vaid ta on töötanud ka erisaadikuna Etioopias.

Urpilaineni kohta räägitakse Soomes, et tema asumisega volinikuks sai peaminister ja sotside juht Antti Rinne oma peamise rivaali jalust ära. Rinne ütles Urpilaineni uue ametikoha kohta, et see on väga oluline ametikoht.

Seni Euroopa Komisjonis sellist ametikohta ei olnud. Varem arvati, et Soome saab omale majandusasjade voliniku koha, aga see koht läks Itaaliale, vahendab Yle.

Kommentaarid
(Külastatud 116 korda, 1 külastust täna)