Soome Posti palkab sadu uusi töötajaid 8,9-eurose tunnipalgaga

Soome postifirma Posti palkab sadu uusi töötajaid 8,9-eurose tunnipalgaga. Töötajad palgatakse renditööjõu firma SOL Logistikkapalvelut kaudu.

SOL Logistikkapalvelut on tööandjana meedialiidu liige ja sellele kohandatakse nii meedialiidu kui tööstusliidu kokku lepitud minimaalset laialijagamise töötasu 8,9 eurot tunnis, vahendab Taloussanomat.

Enne seda tegutsesid Posti renditöötajad tööjõu rendifirma SOL Henkilöstöpalvelut kaudu. See firma kasutas posti ja logistika valdkonna miinimumpalka, mis on 11,34 eurot tunnis.

Postitöötajate ametiühingu PAU esindaja väitel on Posti tegevus ennenägematu. Küsimus on inimestes ja nende toimetulekus.

Posti renditöötajad on valdavalt noored, kelle jaoks see on esimene töökogemus. Pakutav palk on uue renditeenuse puhul 30-40 protsenti madalam. Mõnes kohas on aga palgad kõrgemad, kui töötajaid on raske leida.

Posti palkkaa satoja uusia vuokratyöntekijöitä noin 8,90 euron tuntipalkalla – PAU: “Ei tällaista ole ennen tehty näin massiivisessa mittakaavassa”

Postin pääluottamusmiehet saivat elokuussa useilla pakettien ja kirjeiden lajittelun työpaikoilla postikeskuksissa ja logistiikkakeskuksissa viestin. Yritys ilmoitti alkavansa käyttää satoja vuokratyöntekijöitä halvemmilla työehdoilla SOL Logistiikkapalveluiden kautta. Uusi tytäryhtiö SOL Logistiikkapalvelut on työnantajaliitto Medialiiton jäsen. Yrityksessä käytetään Medialiiton ja työntekijäliitto Teollisuusliiton neuvottelemaa jakelun työehtosopimusta. Tuntipalkka on ollut uusissa työsopimuksissa alimmillaan 8,90 euroa tunnissa.

Kommentaarid
(Külastatud 477 korda, 1 külastust täna)