Soome panga infosüsteem jooksis kokku, sõnumeid saadeti valedele numbritele

Soomes jõustus täna elektrooniline isiku tuvastuse süsteem, aga ühe suurema panga Osuuspankki klienditeeninduse infosüsteem jooksis kokku. Pank saatis SMS-sõnumeid valedele numbritele.

Osuuspankki otsustas alles jätta vana koodikaartide süsteemi, kus inimene vaatab kaardilt koodi ja sisestab selle op.fi internetipangas tehingute tegemiseks. Nüüd võeti kasutusele veel SMS-sõnumite süsteem, kus kliendile saadetakse SMS-sõnum selle kohta, mis numbri alt tuleks kood sisestada, vahendab Taloussanomat.

Täna aga olid kliendid segaduses, kuna ei pääsenud panga veebiteenusesse sisse. Pangast öeldi, et osa inimesi sisestab veebiteenusesse telefoni teel saadetud koode, aga need ei tööta. Sisestama peab koodi, mis on koodikaardil. Pank saadab SMS-iga vastava koodi numbri.

Samuti kurtsid kliendid, et pank saadab SMS-e koodinumbrite kohta valedele telefoninumbritele. See tuleb asjaolust, et panga andmebaasis on kliendi kohta toodud vale telefoninumber.

Lisaks on võimalik OP-panga veebi siseneda mobiilirakenduse abil, kust saab erilise mobiilivõtme. Selle variandi puhul peab kasutaja sisestama enda valitud PIN-koodi või näpujälje.

Nordea pank aga kavatseb Soomes loobuda üldse paberil koodikaartidest ning võtab kasutusele eraldi vidinad – koodigeneraatorid. Need annavad kliendile koodi ette, mis tuleb veebiteenusesse sisestada.

Osuuspankin asiakaspalvelu meni tukkoon – asiakkaat ihmettelivät pankin lähettämää tekstiviestiä

Uusiin maksujärjestelmiin siirtyminen on ruuhkauttanut Osuuspankin asiakaspalvelun. Lauantaina päättyi siirtymäaika EU-direktiiviin pohjautuvassa maksupalvelulainsäädännössä. Uudet säännöt toivat vahvemman tunnistautumisen verkkoasiointiin. Pankkien käyttämä perinteinen paperinen lukulista ei enää täytä vahvan tunnistautumisen vaatimusta.Osuuspankki päätti säilyttää perinteisen avainlukulistan. Siihen tuli uutena asiana vahvempi tunnistautuminen niin, että verkkopankin asiakas saa tekstiviestillä avainlukulistan järjestysnumeron.

Kommentaarid
(Külastatud 158 korda, 1 külastust täna)