Soome Neste maksis kogemata 600 000 eurot Eesti eksjuhile, kes raha tagastada ei taha

Soome kütusefirma Neste lõpetas Eesti tippjuht Indrek Kajuga töösuhte juba pea seitse aastat tagasi, kuid märkas alles mullu, et oli senimaani talle palka edasi maksnud. Nüüd soovib Soome ettevõtte eestlaselt 620 000 eurot tagasi, kuid Kaju ei taha anda.

Pärast Neste Eesti juhikohalt lahkumist nii Ettevõtluse Arenduse Sihtasutuse (EAS) juhatuses kui ka Eesti Energia nõukogus töötanud Indrek Kaju vara on viimase kuu jooksul järjepanu arestima hakatud, vahendab Postimees.

Esimesena arestis Soome kohus tema pea 285 000-eurose aktsiaportfelli Nordea pangas. Nädal tagasi pandi lisaks müüki kaks 50 000-eurost hüpoteeki vastavalt tema 10-hektarilisele maatükile Saaremaal ning suvilakrundile Harjumaal Harku vallas.

Indrek Kaju ei andnud miskipärast Nestele makstud summadest teada ning väitis Soome kohtule, et raha on makstud igati kokkulepete alusel. Milliste, jääb esialgu selgusetuks, sest tööleping on ammu lõpetatud.

Kommentaarid
(Külastatud 558 korda, 1 külastust täna)