Soome laiendas sealiha ekspordivõimalusi Hiinasse

Soome ja Hiina uuendasid sealiha ekspordi lepingut, mille kohaselt saab Soome müüa Hiinasse ka jahutatud sealiha. Praegu on lubatud Soomest Hiinasse viia ainult külmutatud sealiha, edastas Maa- ja metsamajanduse ministeerium.

Ühtlasi sõlmiti koostöölepe Hiina tolliga, mis võimaldab läbirääkimiste pidamist kahe maa vahel. Lisaks lepiti kokku, et Hiina ametnikud tulevad kontrollima Soome linnulihatootjaid. See on seotud võimalusega hakata müüma Hiinasse linnuliha.

Käesoleva aasta algul said Soomes ekspordiloa Hiinasse kaks rinnapiimaasendajat tootvat ettevõtet, mitmed piimatootjad ja neli Soome kalatootjat. Kala eksport Hiinasse algas 2019. aasta septembris.

Hiina turg on Soome jaoks väga oluline, mistõttu on olulised ka võimalused sellele turule kaupa müüa.

Kommentaarid
(Külastatud 58 korda, 1 külastust täna)