Soome keskerakonna juhiks valiti Katri Kulmuni

Soome keskerakonna uueks juhiks valiti Juha Sipilä asemel praegune majandusminister Katri Kulmuni.

Kulmuni sai 1092 häält, tema vastaskandidaat Antti Kaikkonen 829 häält. Kulmuni seadis kohe eesmärgiks võita kohalikud valimised 2021. aastal. Tema väitel ei peaks keskerakond olema 10 protsendi partei, nagu toetus praegu on, vahendab Yle.

Suora klo 10.25: Kaikkonen vai Kulmuni? Keskustan ehdokkaat tentissä – Yle seuraa hetki hetkeltä

Keskusta kokoontuu juuri nyt Kouvolassa ylimääräisessä puoluekokouksessa valitsemaan uutta puheenjohtajaa. Kisasta ennakoidaan erittäin tasaista. Yle seuraa tässä jutussa keskustan puoluekokousta puheenjohtajavalintaan saakka. Uuden puheenjohtajan nimi on selvillä arviolta kello 17 jälkeen. Aamupäivällä kaksi ennakkosuosikkia, puolustusministeri Antti Kaikkonen sekä elinkeinoministeri Katri Kulmuni väittelevät viimeisen kerran. Ehdolla on myös yrittäjä Jari Tasanen.

Kommentaarid
(Külastatud 448 korda, 1 külastust täna)