Soome kaitseväe endist juhti kahtlustatakse teenistuskuriteos

Soome keskkriminaalpolitsei kahtlustab kaitseväe endist juhti, kindral Jarmo Lindbergi teenistuskuriteos.

Juhtum on seotud nn Lemmenjoki juhtumiga, kus Lapimaal Inaris toimunud lennuväe õppusel koheldi sobimatult ajateenijaid. Õppus toimus 2017. aastal. Juhtum peaks jõudma süüdistuse esitamiseni oktoobris-novembris, vahendab Lännen Media.

Lindberg on oma seotuse asjaga ümber lükanud. Ta on juba kolmas kõrge ohvitser, kelle seotust asjaga uuritakse.

Puolustusvoimien entistä komentajaa epäillään palvelusrikoksesta – Lemmenjoen tapahtumiin liittyvä esitutkinta on etenemässä syyteharkintaan

Taneli Koponen Keskusrikospoliisi (Krp) epäilee entistä Puolustusvoimien komentajaa, kenraali Jarmo Lindbergiä palvelusrikoksesta. Tutkinnassa on kyse siitä, miten Lindberg toimi Inarissa Lemmenjoella järjestetyn vapaaehtoisen harjoituksen jälkiselvittelyn aikana. Harjoitus järjestettiin 22.-24. syyskuuta vuonna 2017. Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti Lindbergiä koskevan esitutkinnan aloittamisesta viime keväänä, mutta tuolloin ei kerrottu tutkittavaa rikosnimikettä.

Kommentaarid
(Külastatud 242 korda, 1 külastust täna)