Šokeeriv avastus: inimese keha liigub peale surma ligi aasta otsa

Austraalia teadlane Alyson Wilson tegi kindlaks, et inimese keha liigub pärast surma ligi aasta vältel.

Teave keha liikumise kohta aitab nii politseinikke kui patolooge. Wilson uuris ja fikseeris keha liikumise 17 kuu vältel Sydney ligidal asuvas „laibafarmis”, vahendab Iltalehti.

Ametlikult on tegemist Austraalia tafonoomia teaduskeskusega. Tafonoomia tegeleb organismis surma järel toimuvate muutuste uurimisega. Salajase asukohaga keskuses uuriti ligi 70 surnukeha.

Wilson tõdes pärast uuringut, et inimese keha ei leba pärast surma rahus. Näiteks ühe inimkeha puhul olid käed pärast surma tihedalt tema kõrval, ent teatud aja möödudes liikusid need eemale. Liikumine on seotud keha lagunemisprotsessi, mumifitseerumise ja kuivamisega.

Wilson käis ise surnukehasid farmis jälgimas iga kuu tagant. Eesmärk oli välja selgitada kehade liikumine ja aidata sellega kaasa surma aja määramisele. Teadlasi üllatas asjaolu, et kehad nii palju liikusid.

Kehade liikumise info aitab tulevikus politseinikel täpsemalt fikseerida inimeste surma aega. Uus info aitab ka paremini surnukehasid tuvastada ning vähendada kuriteopaigal tehtud valesid järeldusi. Uuring avaldati teadusajakirjas Forensic Science International.

Hämmästyttävä tutkimus: Ihmisruumis liikkuu kuoleman jälkeen yli vuoden ajan

Tutkimustulos voi auttaa poliisia määrittämään uhrin kuolinajan entistä tarkemmin. Australialainen tutkija Alyson Wilson on nyt todistanut, että ihmiskeho liikkuu merkittävästi yli vuoden ajan kuoleman jälkeen. Tieto ihmiskeho liikkumisesta saattaa hyödyttää poliiseja ja patologeja. Alyson Wilson tutki ja valokuvasi ruumiin liikkumista yli 17 kuukauden ajan Sydneyn laitamilla sijaitsevalla “ruumisfarmilla”.

Kommentaarid
(Külastatud 864 korda, 1 külastust täna)