Rootsi politsei küüditas korraga 50 afgaani pagulast

Rootsi politsei andis teada, et saatis eile, 11. septembril korraga välja 50 pagulast, kes maandusid Kabulis. Kõik võeti vastu Afganistani võimude poolt.

Kõik lennuki peal olnud väljasaadetud olid saanud ametliku otsuse väljasaatmise kohta. Tegemist oli seni suurima väljasaatmise operatsiooniga politsei jaoks ja väljasaadetute hulgas oli kolm kriminaali, kes anti üle kohtu kaudu. Ülejäänud saadeti välja Rootsi migratsiooniameti otsusega. Kõik olid mehed, nende hulgas polnud alaealisi.

Väljasaatmine puudutas ainult Rootsis elavaid migrante ja seda rahastas osaliselt Euroopa Liidu piirivalve agentuur Frontex. Sihtkohas Kabulis olid väljasaadetutel vastas Rootsi politsei esindaja ja Afganistani võimuesindajad.

Rootsi kasutab selliseid grupiviisilisi küüditamisi, kuna see tuleb odavam kui inimesi ühekaupa välja saata. Renditud lennuk tagab väljasaadetutele suurema privaatsuse.

Lennukis olid kaasas Rootsi vanglate ameti ja politsei esindajad. Samuti olid kaasas tõlk, meditsiinitöötajad ja Frontexi ning Euroopa Liidu inimõiguste agentuuri sõltumatu vaatleja.

50 återvändare till Afghanistan | Polismyndigheten

50 återvändare var med på Polismyndighetens senaste återvändandeinsats, som idag landade i Kabul. Samtliga accepterades av afghanska myndigheter vid ankomst. Alla återvändare som var med på flygplanet hade lagakraftvunna utvisningsbeslut. Återvändarinsatsen var polisens största och bland återvändarna fanns tre brottsutvisningar som var överlämnade från domstol, övriga ärenden hade överlämnats från Migrationsverket.

Kommentaarid
(Külastatud 333 korda, 1 külastust täna)