Politsei andis täna infot Porvoos ja Tuusulas toimunud suurte haarangute kohta – tegu oli narkokaubanduse asjaga

Soome keskkriminaalpolitsei andis täna infot eelmisel nädalal Porvoos ja Tuusulas toimunud suurte politseioperatsioonide, läbiotsimiste ja vahistamiste kohta. Asi oli seotud narkokaubanduse uurimisega.

Operatsioonid olid seotud ühendusega United Brotherhood. Läbiotsimised toimusid ka vanglates. Kokku on vahistatud 18 isikut. See pole seotud Porvoos toimunud politseitulistamise juhtumiga, vahendab Iltalehti.

Seoses narkoäri uurimisega on Soome toll teinud koostööd Eesti, Läti ja Leedu vastavate ametkondadega.

United Brotherhoodi tegevusega seotud politseioperatsioon algas juba 2018. aasta suvel. Politsei info kohaselt on ühendus United Brotherhood soetanud narkootikume ning toimetanud neid vanglatesse.

Täna korraldati läbiotsimised ka Turu, Sukeva ja Riihimäki vanglates. Kokku kontrolliti ligi 100 kongi. Leiti nii narkootikume kui kirjalikku materjali narkoäri kohta.

Ametivõimud on United Brotherhoodilt ja selle allorganisatsioonilt Bad Unionilt konfiskeerinud ligi 160 relva. Narkomüügiga on teenitud üle 2 miljoni euro. Amfetamiini, metamfetamiini, kokaiini, hašišt ja marihuaanat on konfiskeeritud ligi 55 kilo. Veebruaris konfiskeeriti Lahtis üle 150 000 ecstasy tableti.

Nädala jooksul on toimunud politseioperatsioonid Tamperes, Turus, Jyväskyläs, Lahtis, Joensuus, Vantaal, Porvoos, Tuusulas ja Helsingis. Läbiotsimiste käigus on leitud hulgaliselt relvi ja narkootikume.

Erittäin laajat poliisioperaatiot kohdistuivat United Brotherhoodiin: Etsintöjä vankiloihin, 18 otettu kiinni, mukana rikollisjärjestön johtoa – IL seuraa livenä

Poliisi teki viime viikolla lukuisia kiinniottoja, jotka liittyvät huumevyyhtiin. Tiedotustilaisuudessa viranomaiset kertovat lisää operaatioiden taustoista. Keskusrikospoliisi kertoo maanantaina iltapäivällä Vantaalla pidettävässä tiedotustilaisuudessa viimeviikkoisista kiinniotto- ja kotietsintäoperaatioista sekä niihin kytkeytyvistä esitutkinnoista. Poliisilla oli viime viikon torstaina ja perjantaina käynnissä useita operaatioita Porvoossa ja Tuusulassa. Virkavalta kertoi tapausten liittyvän törkeisiin huumausainerikoksiin.

Kommentaarid
(Külastatud 347 korda, 1 külastust täna)