Mereäärse korrusmaja ehitustööd jäid Helsingis seisma – raha lõppes otsa

Helsingis Laajasalos Henrik Borgsträmi teel jäi seisma poolelioleva viiekorruselise korrusmaja ehitus.

Maja ei saanud valmis ja ehitus jäi suvel seisma, kuna peatöövõtjal Pallas sai raha otsa. Alltöövõtjad leidsid, et kui raha ei maksta, siis tööd ei tehta, vahendab Helsingin Sanomat.

Maja 62 Lumo korteri valmimise tähtaeg oli algselt 1. oktoober. Lumo kortereid haldab Kojamo oy.

Elanikud, kes pidid majja kolima 1. oktoobril, siis tuli teade, et korterid saavad valmis 1. novembriks, siis et 1. detsembriks. Maja alumisele korrusele pidi tulema Alepa pood, aga selle avamine on samuti venima jäänud. Algselt pidi Alepa avatama juba juunikuus. Suvel otsiti töötajaid septembriks. Nüüd on selgunud, et poodi ei avata enne aasta lõppu.

Ehitajad loodavad, et maja saab valmis 1. detsembriks. Et tööd käima saada, pidi Kojamo maksma alltöövõtjatele otse. Need summad võetakse maha Pallasele makstavast summast. Enne ehitust polnud Kojamol teada Pallase majandusraskused.

Kojamol on pooleli veel kaks projekti Pallasega. Need on samuti raskustes.

HS Helsinki: Kerrostalon rakennustyöt pysähtyivät keskellä Helsingin uutta merellistä kaupunginosaa: “Rahat ei liiku, niin ei sitten etene työtkään”

Laajasalossa Henrik Borgsträmin tiellä seisoo viisikerroksinen kerrostalo, joka näyttää päällisin puolin valmiilta. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä työmaa on seissyt lähes koko kesän pääurakoisija Pallas rakennuksen ajauduttua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. “Aliurakoitsijatkin totesivat, että kun ei kerran rahat liiku niin ei sitten etene työtkään”, sanoo Lumo Kruunuvuorenrannan kohteesta vastaava rakennuttamispäällikkö Petri Alatalo.

Kommentaarid
(Külastatud 436 korda, 1 külastust täna)