Maja ehitaja tegi praaki, omanik seda ei teadnud ja sai müües 120 000 euroga mööda pükse

Kaheksa aastat tagasi kerkis Savo piirkonda kena maja, mille abielupaar tekkis professionaalselt ehitajalt. Tellijad ehitusprotsessis ei osalenud ja ei teadnud, mis töid seal tehti. Viis aastat hiljem müüsid nad maja maha.

Uued omanikud olid üllatunud, kui auto katusealune hakkas koost laiali lagunema. Asjatundjad uurisid olukorda ja leidsid, et ehitamisel oli tehtud vigu. Samuti selgus, et maja keldrikorruse soojustus polnud piisav. Kõik vead tuli kinni maksta maja müüjatel. Nad polnud vigadest teadlikult, aga nad vastutasid ja pidid tasuma 120 000 eurot, vahendab Taloussanomat.

Maja müügihind oli 395 000 eurot. Pärast vajalike remonditööde eest tasumist jäi sellest järele vaid 275 000 eurot. Müüja kaebas asja kohtusse, aga jäi kaotajaks. Ida-Soome ringkonnakohus asja menetlusse ei võtnud.

Majja elama asunud uus abielupaar esitas nõude poolteist aastat pärast maja ostmist. Aasta pärast seda leiti veel vigu ja esitati uus nõue.

Enne maja müüki polnud müüjad neist vigadest rääkinud ja ostja ei osanud nendega arvestada. Ostja ei oleks võinud teada, et vaid mõne aasta vanuses majas tulevad esile sellised puudused.

Esimese korraga nõudsid ostjad vigade parandust 41 900 euro eest ja siis veel 20 800 euro eest. Müüjad sellega nõus ei olnud ja vaidlesid vastu. Põhja-Savo kohus leidis aga, et nõuded olid põhjendatud. Müüja pidi maksma kummagi poole õigusabikulud, mis olid kokku ligi 62 000 eurot.

Ammattirakentaja jätti taloon melkoisen pommin – talon myynyt pariskunta ei tiennyt virheistä ja sai 120 000 euron laskun

Kahdeksan vuotta sitten savolaiseen maisemaan nousi komea talo, jonka pariskunta teetti ulkopuolisella rakentajalla. Pariskunta ei osallistunut rakentamiseen eikä tiennyt, mitä rakennus sisäänsä kätki. Viisi vuotta myöhemmin talo vaihtoi omistajaa. Uudet omistajat ihmettelivät autokatoksen routinutta vierustaa ja seinään ja lattiaan ilmestynyttä isoa halkeamaa. Asiantuntijat tutkivat talon, ja järkyttävä totuus paljastui.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)