KUUM: Soome Tjäreborg tühistas kõik reisid ja lennud

Eile pankroti välja kuulutanud Briti reisifirma Thomas Cooki Soome tütarettevõte Tjäreborg tühistas täna, esmaspäeval kõik reisid ja lennud.

Tjäreborgi kaudu reisi või lennu tellinud ligi 2900 Soome turisti on praegu lõik Lõuna-Euroopas, näiteks Küprosel ja Türgis. Nende saatus on praegu selgusetu, vahendab Ilta-Sanomat.

Täna, esmaspäeval pidi Tjäreborgil olema Soomes 525 minevat ja 413 naasvat reisijat. Praegu tegeleb Tjäreborg nende reisijate küsimuse lahendamisega, kes on välismaal. Tjäreborgi kaudu on aga reisi broneerinud või tellinud tuhanded kliendid, seda kuni kevadeni välja.

Kui Tjäreborgi kaudu on ostetud tavaline liinilend, siis see pilet lehtib. Teine lugu on aga tšarter- ehk tellimuslendudega.

Soome ametivõimud soovitavad klientidel hoiduda praegu vigade tegemisest. Nii näiteks ei tohi hakata reise või lende tühistama. Kui lend või reis tühistada praegu, siis ei pruugita seda enam hüvitada. Nõnda soovitab Soome tarbijakaitse hetkel veidi aega oodata, mis juhtuma hakkab.

Samuti ei soovitata reisijatel endil hakata tagasisõitu korraldama, kuna ka seda ei pruugita hüvitada. Kui hotellid hakkavad lisaraha küsima, siis tuleks sellest keelduda ja küsida nõu Soome tarbijakaitselt.

Soomes kaitseb Tjäreborgi kaudu reisi tellinud kliente eraldi kindlustus, millest makstakse kõik täiendavad kulud kinni. Neile, kel reis alles ees, makstakse samuti raha tagasi. Kui reis on ostetud krediitkaardiga, siis tasub pöörduda kaardifirma poole, et reis hüvitataks.

Soome tarbijakaitse on juba kontaktis Finnairiga, et saaks reisijad tagasi tuua. Tjäreborg organiseerib ise samuti tagasilende.

Viranomainen varoittaa: älä tee tätä virhettä, jos olet varannut Tjäreborgilta matkan

Matkatoimisto Tjäreborg on perunut Suomesta maanantaina lähtevät lentonsa brittiläisen emoyhtiönsä Thomas Cookin konkurssin vuoksi. Tjäreborgin kautta matkan varanneiden suomalaisten lomien kohtalo on edelleen epäselvä. Kaikki Tjäreborgin maanantaina lähtevät lennot ja lomamatkat on peruttu. Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan ulkomailla on Tjäreborgin kautta tällä hetkellä liki 2900 suomalaista.

Kommentaarid
(Külastatud 473 korda, 1 külastust täna)