KUUM: Google kavandab Soome hiigelinvesteeringuid

Soome peaminister Antti Rinne ja Google’i juht Sundar Pichai kohtusid täna, reedel Helsingis ja ühisel pressikonverentsil räägiti Google’i hiigelinvesteeringutest Soome.

„See on Soome jaoks erakordne uudis. Valitsus töötab selle nimel, et saada Soome lisainvesteeringuid. Google’i täna avalikustatud investeerimisprogramm Soome ja Euroopasse on märkimisväärne. Soomes tähendab see 600 miljoni euro investeerimist Hamina datakeskusse ja lisaks kahte tuuleenergia projekti, mis toodavad 250 MW puhast elektrit. Need investeeringud näitavad, et Soome on suurepärane koht investeerimiseks,” ütles peaminister Rinne.

Peaminister lisas, et Soome tugevused on kindlus ja turvalisus, teadmised, hästi toimiv valitsemine ja kõrge usaldus ühiskonnas. Need on väga olulised investeeringute puhul rahvusvahelises konkurentsis. Neid omadusi on kavas veelgi tugevdada. Valitsus usub, et kui käiakse kaasas globaalsete ilmingute ja trendidega, siis soodustab see jätkusuutlikku kasvu. Seetõttu arendatakse teadmisi ja koolitust.

Google’i juht Sundar Pichai ütles, et Soome on hea näide sellest, kuidas interneti abil saavutatakse majanduskasvu. „Ootame aastatepikkust koostööd Soome valitsusega ja koos kasutame ära digitaalse majanduse eeliseid,” ütles Pichai.

Peaminister Rinne ütles, et lisaks investeeringutele räägiti Pichaiga digitaliseerumisest, digitaalsest majandusest, teadmiste arendamisest ja kliimaküsimustest.

Soome peaminister sai teada, et peale tuuleenergia projekti käivitumist katab see täielikult datakeskuse elektrivajaduse. Peaministri väitel on tal hea meel, et selles asjas mõeldakse kliima peale.

Kommentaarid
(Külastatud 158 korda, 1 külastust täna)