Karm: Soome uues lastehaiglas seotakse lapsi voodi külge kinni

Helsingis asuvas uues lastehaiglas seotakse lapsi voodi külge kinni, kui vanemaid nende juures pole, räägivad hooldusõed.

Hooldusõed on mures, kuna haiglas ei pöörata piisavalt tähelepanu patsientide turvalisusele. Hiljuti pidi peaaegu surema üks vastusündinu, kuna palati laeplaat kukkus alla. Lapsi seotakse voodi külge kinni, kuna pole inimesi, kes nendega tegeleksid. Samuti tehakse igapäevaselt vigu ravimite manustamisel, vahendab Yle.

Haigla juhtkond aga lükkab kriitika ümber ja väidab, et kõik asjad on korras.

MOT: Vastasyntyneen kuolema oli senteistä kiinni – hoitajat kertovat vakavista potilasturvallisuuden puutteista Uudessa lastensairaalassa

Vuosi sitten avatun Uuden lastensairaalan hoitajat ovat huolissaan potilasturvallisuudesta, kertoo Ylen MOT-ohjelma. Sairaalan johdon mukaan kaikkiin tarvittaviin toimiin on ryhdytty. Uuden lastensairaalan hoitajat ja lasten vanhemmat kertovat Ylen MOT:lle olevansa huolissaan potilasturvallisuudesta. Sairaalassa on ollut esimerkiksi tilanne, jossa vastasyntyneen vauvan henki oli vaarassa kattolevyn putoamisen vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 5,064 korda, 1 külastust täna)