IKEA toob tarbijate tungival nõudmisel rotid tagasi müügile

Rootsi mööblikaubamaja IKEA lõpetas tarbijate hulgas populaarsete pehmete rottide müügi, mis tekitas pahameelt, kuna rotid olid koerte lemmikmänguasjad.

Nüüd kavatseb IKEA rotid novembrikuus tagasi müügile tuua, seda nii Rootsis kui ka Soomes. Praegu ei müüda pehmeid rotte ei Soome IKEA poodides ega e-poes, vahendab Helsingin Sanomat.

Koeraomanikud alustasid mõnda aega tagasi sotsiaalmeedias mässu nime all #råttakapina, mille juures avaldati pilte lemmikloomadest koos pehmete leludega.

Rotid on müügis olnud kümmekond aastat ja IKEA eemaldas need Rootsis müügilt eelmisel aastal. Rott taheti asendada sinivaalaga. Pärast seda protesteerisid tuhanded rootslased sotsiaalmeedias märksõnaga #räddaråttan. Maikuus teatas IKEA, et rotid naasevad Rootsis müügile. Praegu on rotid olemas IKEA Rootsis veebipoes nime all Gosig råtta hinnaga 29 krooni (ligi 2,7 eurot) aga neid osta veel ei saa.

Soome IKEA-st öeldi, et rotid naasevad Rootsis müügile novembrikuus, ja seda tõenäoliselt ka Soomes.

Koeraomanikele meeldib see lelu turvalise ehituse ja hinna tõttu. IKEA pehmel rotil pole kummist nina ega nööpidest silmi, mis võiks ära tulles looma vigastada. Loomaomanikud ostavad korraga terve kotitäie rotte, kuna neid kulub palju ja need on soodsa hinnaga.

Ikean pehmolelusta tuli koirien suursuosikki ja kun kauppaketju lopetti sen myynnin, koiraväki nousi barrikadeille julistamaan rottakapinaa

“Eeeeeiiiii!!!” kirjoittaa espoolainen Janika Leponen Facebookin staffifoorumilla, staffordshiren­bullterriereiden omistajien keskusteluryhmässä. Syynä Leposen voimakkaaseen reaktioon on rottapula: Ikean rottapehmoleluja ei enää myydä Suomen Ikea-tavarataloissa eikä verkkokaupassa. Pehmoinen harmaa rotta on Leposen 2,5-vuotiaan Ove-koiran suosikkilelu. Ove ei ole mieltymystensä kanssa yksin. Lukuisat suomalaiskoirat leikkivät Ikean rottapehmoleluilla, ja pitävät juuri niitä tärkeimpinä aarteinaan.

Kommentaarid
(Külastatud 673 korda, 1 külastust täna)