Hoiatav lugu Rootsist: kolm naist kaotasid pealtnäha süütu nalja tõttu oma töö (lisatud video)

Rootsis puhkes suur skandaal seoses kolme naise tehtud pealtnäha süütu videoga, mis tembeldati rassistlikuks ja naised kaotasid oma töö.

Lisaks vabandas firma Mio juht Björn Lindblad juhtunu pärast, kuigi firmal polnud mingit tegemist antud looga.

Asi hakkas pihta sellest, et kolm noort naist otsustasid teha firmapeo käigus ühe humoorika video, mis puudutab üht keerulist klienti. Klipis saabub leti juurde nö raske klient, kes hakkab puises keeles seletama, kuidas tahab kliendikaarti oma 7-aastasele lapsele, samuti hinnaalandust padjast, millest üks niidiots välja turritab. Klient tahab selle kõige eest ekstrahinda, aga rätiga müüja ütleb, et ei saa hinnaalandust pakkuda, aga võib kutsuda juhataja.

Kuigi video oli mõeldud Facebookis kitsas ringis jagamiseks, levis see laiemalt ning sellest tõusis Rootsis suur skandaal. Videost ei tulnud välja, et tegemist on firma Mio ruumidega, aga firma juht Björn Lindblad vabandas juhtunu pärast ja oli sunnitud video teinud kolm töötajat lahti laskma.

Asja puänt on sellest, et videos polnud midagi tegemist rassismiga. Rätti kandev naine on veel ise araabia päritolu.

Lugu näitab, kuidas Rootsis on seoses multikultuursuse poliitikaga rassismi teema väga hell praegu ja isegi täiesti süütu nali või tegevus võib põhjustada skandaali, mis lõppeb töökoha kaotusega. Firmad nagu Mio värisevad, sest väikseimgi vihje rassismile tähendab firmale klientide kaotust.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)