Helsingis hakkab ringi liikuma auto, mis teeb trahve vasakule ja paremale

Helsingis hakkab peagi ringi liikuma auto, mis kontrollib sõidukite registrinumbreid ja parkimise õigust ning hakkab tegema vajadusel trahve hulgi.

See sõiduk liigub ja pildistab kõikjal. Uus kaamera-auto hakkab Helsingis ringi liikuma sügise jooksul, vahendab Helsingin Sanomat.

Kaamera-auto on välja töötatud Norras firmas Giant Leap Technologies. Kasutusele võetakse vaid üks auto.

Auto katusel on mitu kaamerat, mille eesmärk on pildistada üles autode registrinumbrid. Nende numbrite põhjal on võimalik kontrollida, kas autol on olemas parkimisõigus või makstud parkimistasu. Helsingis on parkimine auto registrinumbri põhine, nii et kontroll on lihtne.

Need autod, millel parkimise eest tasumata, kontrollitakse veel üle enne trahvi tegemist. Kaamera-autot ei võeta kasutusele niisama, seda testiti juba neli aastat tagasi. Autot testiti 2015. aastal, kui laenati üht Amsterdamis kasutusel olnud autot. Helsingis kasutusele võetav auto on esimene säärane Soomes.

Täpsemat uue kaamera-auto töölehakkamaise aega veel ei avaldata, aga see juhtub sügise jooksul ning sellest antakse Helsingis teada. Sellist autot on vaja, sest valesti või tasu maksmata parkimine on Helsingis suur probleem. Möödunud 2018. aastal kirjutati Helsingis välja 40 000-50 000 trahvi valesti parkimise eest. Kõige enam valesti parkimisi on Olümpiastaadioni ja Meilahti haigla juures.

Uusi koje nakuttaa pian parkkisakkoja moneen suuntaan yhtäaikaisesti Helsingissä: “Liikkuu ja kuvaa kaikkialla”

Pysäköinninvalvonta tehostuu, kun Helsingissä alkaa kierrellä auto, joka skannaa ajaessaan kaikkien parkkeerattujen autojen pysäköintiluvat. Kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo, että uusi kamera-auto aloittaa kiertelyn Helsingissä syksyn aikana. Uusi, syksyllä käyttöön tuleva ja kilpailutuksen voittanut kamera-auto on peräisin Norjasta Giant Leap Technologies -nimiseltä yritykseltä. Autoja tulee käyttöön vain yksi, kertoo Kossila.

Kommentaarid
(Külastatud 1,605 korda, 1 külastust täna)