Eesti kalamees läks Soomes salapäraselt kaduma, leiti tühi paat

Eesti kalamees läks reedel Porvoo kandis kalale ka kadus salapärastel asjaoludel. Leiti üles mehe auto ja paat koos kalaga, aga meest mitte.

Mees läks teadaolevalt kaduma Porvoo ligidal, Isnäsist veidi ida pool. Mehe Eestis elav tütar andis sotsiaalmeedia kaudu teada, et isa läks reedel, 20. septembril Soomes Isnäsi kandis üksi kalale. Kui ta õhtuks polnud tagasi tulnud, hakkasid ta töökaaslased teda otsima. Auto leiti üles tavapärases kohas. Kohalikud leidsid Perna kandis tühja paadi, milles oli kala sees. Samal päeval hakkasid päästjad teda otsima. Öösel otsiti meest päästepaatide ja helikopteriga, mis oli varustatud termokaameratega, kuid ei leitud.

Porvoo merepääste ei teadnud asjast midagi, kõne suunati Helsingi merepäästele, kes samuti ei teadnud midagi. Info anti edasi Soome politseile, kes võttis tütrega hiljem ühendust. Teatati, et meest otsiti, kuid ei leitud ja nüüd oodatakse, et ta tuleb ise koju (elab kadumiskohast 100 km eemal) ning aktiivseid otsinguid üldse ei toimu.

Kadumiskohas pidid olema kaldad ja saared lähedal, isa võis vabalt sinna ujuda, sest ta ujumisoskused on väga head. Aga kuidas ta peaks politsei arvates läbimärjana ja alajahtununa läbi metsa ise teede peale jõudma?

Tütrele helistati hiljem Helsingi merepäästekeskusest, kes tegeleski isa otsingutega. Öeldi, et auto oli Isnäses, paat leiti mitu kilomeetrit eemal kirde suunas mingi jõe suudmes, kuhu vool paadi viis. Helsingi merepääste otsis tuukrite, paatide ja helikopteriga kogu selle ala läbi, kuid ei leitud midagi. Öeldi, et nüüd tegeleb asjaga Soome politsei. Kui tütar politseiga suhtles, siis politsei ütles, et nad ka ei otsi. Nii et hetkel loodab tütar ainult kohalike peale. 

Laupäeval, 21. septembril kammiti piirkonda taas kopteritega, aga ilma tulemusteta. Tütar kavatseb tuua ära isa auto ja alustada ise otsinguid. Isa sõbrad juba aktiivselt otsivad paadiga saari läbi.

Tütar on helistanud Välisministeeriumi, andnud telefoni teel kadumise kohta avalduse Eesti politseisse, räägitud on soome politseiga, kes ei kavatse isa otsida ja kirjutatud Soome vabatahtlikele päästjatele, kes ei vastanud.

Kohaliku väljaande Loviisan Sanomat andmetel kardetakse, et eesti mees võib olla hukkunud. Isnäsi merepäästekeskuse ülem Aki Salomaa ütles väljaandele, et kadunud meest otsiti nii reedel kui laupäeval merepääste laevade ja piirivalve kopteriga, aga tulemusteta. Valvelaeva Turva tuukrid otsisid meest mere põhjast, aga ka see ei andnud tulemusi. Tühi paat, kus oli kala, leiti ligi 100 meetri kaugusel kaldast. Kõrvalised isikud teatasid tühja paadi kohta hädaabi telefonil reede õhtul kella 19 ajal.

Salomaa sõnul on vähetõenäoline, et mees elusana leitakse. Ida-Uusimaa politseile on info edastatud kadunud isiku otsingute korraldamiseks. On siiski väike tõenäosus, et mees pääses kaldale ja läks sooja mõnda saare suvilasse. Sellisel juhul oleks mees endast juba laupäeva õhtuks märku andnud.

Kommentaarid
(Külastatud 925 korda, 1 külastust täna)