Aafrikas tapetud soome ettevõtja asjas on esitatud mõrvasüüdistused

Uganda pealinna Kampala lukshotellis eelmise aasta veebruaris tapetud soome ettevõtja asjas on esitatud kohtus mõrvasüüdistused kolmele inimesele.

Varem oli kahtlusaluseid süüdistatud surma põhjustamises ja nad lasti kautsjoni vastu vabadusse kohtu otsust ootama. Nüüd võeti nad uuesti vahi alla, vahendab Yle.

Kahe kahtlusaluse osas on süüdistustest loobutud. Ärimehe surm tekitas Soomes palju kõneainet, kuna ta sõitis kohale koos endise kommunikatsiooniministri Suvi Lindén’iga ja tal oli luba müüa Soome kaitsetööstuse ettevõtte Patria tooteid Ugandas.

Kohtuasi seisis vahepeal pikalt ja asjas algatati uus uurimine. Varasema info kohaselt ei põhjustanud kahlusalused ettevõtja surma tahtlikult, aga nüüd on selgunud uued asjaolud, et neil oli motiiv soomlase tapmiseks. Peamine kahtlusalune on naine, keda peetakse soomlase tüdruksõbraks ja tolle kaks kaaslast. Mõrva eest võidakse Ugandas määrata surmanuhtlus.

Ärimees leiti surnuna Pearl of Africa luksushotellist 2018. aasta 6. veebruaril. Varasema info põhjal oli kahtlusalune viinud soomlasele hotellituppa narkootikume ja mees võttis üleannuse. Siis väitis politsei, et mehe organismist leiti kokaiini ja putukamürgi jälgi.

Ärimehe ja Suvi Lindéni reisiga on seotud palju vastamata küsimusi, näiteks see, mis oli reisi eesmärk. Ettevõtjast mees oli Ugandasse saadetud kirja järgi esindamas paljusid ettevõtteid, mis toodavad sõjatehnikat, jälgimisseadmeid ja interneti salarakendusi. Lindén ütles, et mindi uurima ärivõimalusi.

Ärimehel oli kaasas hiljem võltsinguks tunnistatud kutse, millel oli Uganda julgeolekuteenistuse ISO juhi Frank Bagyenda Kaka allkiri.

Uusi käänne: Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen kuolemasta nostettu murhasyytteet – Matkusti Afrikkaan Suvi Lindénin kanssa ja mainosti Patrian tuotteita

Syyteet kovenivat pitkään keskeytyneenä olleessa oikeudenkäynnissä sen jälkeen, kun tutkinta oli avattu uudelleen. Viime vuoden helmikuussa Ugandassa luksushotellista kuolleena löydetyn suomalaisen liikemiehen kuoleman tutkinnassa on tapahtunut uusi käänne. Ylen tietojen mukaan kolmea syytettyä vastaan luettiin tänään murhasyytteet Buganda Roadin oikeustalolla Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

Kommentaarid
(Külastatud 198 korda, 1 külastust täna)