Töötaja virutas Soomes firma tagant kütust ligi 70 000 euro eest

Soomes mõisteti kohtus süüdi 1989. aastal sündinud mees, kes varastas tööandja tagant 56 600 liitrit kütust.

Kuritegu pandi toime Joensuus 2017. aasta alguses. Mees kasutaja tööandja makse- ja krediitkaarte, mis olid talle antud ettevõtte sõidukite tankimiseks. Mees aga sellega ei piirdunud, vaid tankis kütust ka teistesse sõidukitesse ja anumatesse ning müüs seda edasi, vahendab MTV.

Kütust müüs mees edasi hinnaga alla euro liiter. Tööandja maksis kütuse liitri eest ligi 1,25 eurot. Mees tunnistas varguse üles, aga ei kinnitanud sellist kogust. Tema väitel poleks tal olnud aega nii suure varguse jaoks.

Kohus aga leidis, et kütust varastati nii palju, nagu süüdistaja väitis. Kütust oli tangitud näiteks nädalavahetustel ja tanklate valvekaamerate salvestustest on näha, et mees on tankinud ka muid autosid kui ainult neid veokeid, mida ta pidi tankima.

Mees müüs kütust edasi kümneid tuhandeid liitreid ligi kolme kuu jooksul. Mehele mõisteti kuriteo eest 9 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus ja 30 tundi ühiskasulikku tööd.

Karistuse said ka isikud, kes olid mehelt kütust ostnud. Kõige suurema karistuse sai kõige enam kütust ostnud 1992. aastal sündinud mees, kellele mõisteti 5 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus.

Kommentaarid
(Külastatud 315 korda, 1 külastust täna)