Taksojuht unustas 7-aastase lapse autosse, asi lahenes siis, kui nuttev laps helistas emale

Väike 7-aastane tüdruk jäi Lõuna-Soomes Kouvolas tänasel esimesel koolipäeval koolitakso peal magama. Kui ta ärkas, ei teadnud, kus ta on.

Lapse ema rääkis, et takso võttis lapse kodust peale. Taksojuht pidi jätma lapse bussipeatusse, kust laps pidi jätkama bussiga teekonda Kaipaineni kooli.

Sama taksoga läksid bussi peale ka kaks pere vanemat last. Nemad viidi peatusse kõigepealt, siis sõitis takso veel teistele lastele järele. Juht ei tahtnud jätta nooremat last peatusse, seetõttu jäi ta auto peale, vahendab Yle.

Pere kodust on bussipeatusse ja sealt kooli maad ligi 20 kilomeetrit. Kool algas kell pool üheksa, aga last koolis polnud. Ta oli takso peal magama jäänud, kust ta helistas nuttes emale kümme enne üheksat. Tüdruk ütles, et on autos üksi ja ei tea, kus ta on.

Ema helistas selle peale taksojuhile, kes arvas, et laps on juba koolibussi peal. Siis helistas ema uuesti tütrele ning kuulis taksojuhti ütlemas: Siin sa siis oled.

Juht oli sõitnud pärast laste bussi peale viimist Uttisse, kust Kaipaineni kooli on maad 13 kilomeetrit. Juht tõi lapse kooli kella 9 paiku. Tüdruku klassi õpetaja oli juba samuti jõudnud taksojuhiga ühendust võtta.

Üpetaja imestas, kus tüdruk on ja küsis seda tema õdedelt. Kooli direktor ütles, et laps hilines kooli kümmekond minutit. Üks teine laps oli samuti hilinenud, kuna ei teadnud täpselt, kuidas kooli pääseb.

Ema väitel oli tütar pärast koolipäeva veidi elevil, aga õhtuks rahunes maha ja homme läheb innukalt uuesti kooli. Taksofirma Kymen Charterline juht tunnistas viga.  Ema väitel oleks võinud hullemini minna, näiteks, kui laps poleks saanud emale helistada. Ema väitel peaks taksojuht olema teadlik, kui mitu last siseneb ja palju väljub. Õnneks oli lapsel telefon kaasas, kõigil esimese klassi õpilastel seda veel pole.

Kuski unohti 7-vuotiaan koulutaksiin Kouvolassa – löytyi vasta, kun tyttö soitti itkuisena äidilleen

Tyttö nukahti ensimmäisenä koulupäivänään taksiin. Herätessään hän ei tiennyt missä oli. Ekaluokkalaisen tytön koulutaival ei alkanut suunnitelmien mukaan Kouvolassa. 7-vuotiaan tytön äiti kertoo, että koulutaksi haki tytön aamulla kotoa. Taksin piti jättää tyttö bussipysäkille, josta tämän oli määrä jatkaa linja-autolla Kaipiaisten kouluun hieman kahdeksan jälkeen. Samalla kyydillä bussipysäkille lähti myös saman perheen kaksi vanhempaa lasta.

Kommentaarid
(Külastatud 397 korda, 1 külastust täna)