Soomes võib 600 euroga kuus saada nii 18-ruutmeetrise kui 174-ruutmeetrise elamise

Soomes on keskmine üürisumma 13,8 eurot ruutmeetri eest kuus. See tähendab, et 45-50-ruuduse korteri saab 612-690 euro eest kuus.

Yle ülevaatest tuleb välja, et selle raha eest võib eri kohtades Soomes saada ainult 18-ruutmeetrise korteri või siis lausa 174-ruutmeetrise eramaja.

Kõige väiksema, 18-ruutmeetrise korteri saab Helsingis 640 euro eest kuus. Teine äärmus on Kalajoki vallas Pohjanmaal, kus 600 euro eest kuus võib leida 1994. aastal valminud 174-ruutmeetrise eramaja.

Kõige soodsamad on korterite üürid Põhja-Pohjanmaa keskuses Oulus, kus on pakkumises ligi tuhat üürikorterit ja neist üle neljandiku mahub vahemikku 612-690 eurot. 620 euro eest kuus leiab Oulust väga korraliku korteri.

Samas näiteks Kajaanis, mis on suhteliselt mahajäänud piirkond, on pakkumisi väga vähe. Sellistes kohtades liiguvad korterid enamasti tuttavate kaudu või sotsiaameedias, kuna nõudlus on väga väike.

Samalla rahalla voit vuokrata 18 neliön tai 172 neliön asunnon – katso mitä reilulla 600 eurolla kuukaudessa saa eri puolilta Suomea

Kasvukeskuksessa asukas joutuu maksamaan moninkertaista neliövuokraa verrattuna sykkeen sivussa asuvaan. Millaisen asunnon saat samalla rahalla eri puolilta Suomea? Yle selvitti pienellä otannalla, miten asumisen taso vaihtelee eri kaupungeissa. Valitsimme muutamia vuokra-asuntoja hiukan lähempään tarkasteluun pelkän keskimääräisen vuokraushinnan perusteella. Lue myös: Halvimmat kaksiot 500 euroa, kalleimmat maksavat tuplasti – Ylen vuokrakone kertoo, kuinka paljon vuokra on himoitsemallasi asuinalueella Keskimääräinen vuokra vaatii selityksen.

Kommentaarid
(Külastatud 468 korda, 1 külastust täna)