Soomes tekitab hämmingut jalgrataste ringristmik

Espoo linn ehitas jalgrattatunneli ette jalgrataste ringristmiku, mis on rattasõitjates tekitanud paksu verd. Nüüd kaalub linn selle ümber tegemist.

Rataste ringristmik asub Kehä I aluse tunneli juures Tapiolantie poolsel küljel. Sinna on tehtud jalgratateede ristmik, mis on kahelt poolelt tähistatud kui ringristmik, vahendab Helsingin Sanomat.

Tunneli poolt tulles ringristmiku märki ei ole. Tegemist on kergliiklusteega, kus liiguvad nii ratturid kui jalakäijad.

Rattarahvas on nüüd pahane, kuna ringristmik on nii kitsas, et seal ei mahu kaks ratturit teineteisest mööduma. Lisaks kasutavad ristmikku jalakäijad, keda liiklusmärgid ei puuduta. Seda peetakse väga kehvaks lahenduseks.

Espoo linna info kohaselt tehti sinna ringristmik, et piirata ratturite kiirust. Kas see jääbki ringristmikuks, pole veel otsustatud. See, et tunnelis märgid puuduvad, tuleb sellest, et seal polnud ruumi. Nüüd kaalutakse, mida ette võtta, et ka tunnelisse saaks märgi panna.

Ratturite ringristmikud on Soomes küllalt harv nähtus. Juunikuus tekkis üks selline Vantaale. Espoos on sarnaseid lahendusi kasutatud Finnoonsilta juures, Ylismäentie ja Suurpellontie ristmikul ja Leppävaaras.

Eeskuju on võetud Hollandist, kus ratturite ringristmikke on väga palju.

HS Espoo: Espoo rakensi tunnelin eteen pyöräkaistan, joka on jotain risteyksen ja liikenneympyrän väliltä: “Tämä on ihan käsittämätön ratkaisu”

Polkupyöräilijöille tehty kiertoliittymä herättää kummastusta Espoossa. Kehä I:n alittavan tunnelin suuaukolle Tapiolantien puolelle on tehty risteys, joka on kahdesta suunnasta merkitty kiertoliittymäksi. Tunnelista risteykseen tultaessa kiertoliittymästä kertovaa kärkikolmiota ja kiertosuuntaa osoittavaa merkkiä ei kuitenkaan ole. Kyseessä on yhdistetty pyöräily- ja jalankulkuväylä, joten reitillä liikkuu sekaisin sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)