Soomes liigub metsikult ringi ligi 40-pealine veiste kari, kellest soovitatakse eemale hoida

Soomes Jyväskylä ligidal liigub juba alates kevadest metsikult ringi ligi 40-pealine veiste kari, kes pääses lahti ühest farmist ja keda pole kätte saadud.

Loomad on hakanud tungima aedadesse ja teedele. Kui loomad tulevad teedele, peab midagi ette võtma, vahendab Yle.

Kari on suve jooksul liikunud farmi ümbruses ning loomi on toidetud ja joodetud. Farmi tagasi pole loomi õnnestunud saada. Naabrite väitel on loomad käinud aedades, aga midagi suuremat kahju pole nad teinud.

Nüüd aga, kui loomad on hakanud teedele ilmuma, tahetakse nad magama panna. See pole aga lihtne, sest veised on õppinud end varjama ja näole ei anna. Ühtlasi võivad veised olla inimestele ohtlikud. Suuremad neist kaaluvad ligi 1000 kilo. Loomade käitumine võib olla ettearvamatu.

Kui neid loomi hakatakse jahtima, võivad nad aktiviseeruda ja veel rohkem teedele ja mujale ilmuda. Seetõttu peab olema selles piirkonnas väga ettevaatlik. Asi on Soomes uus, kuna sellist veiste jahti pole Soomes varem olnud. Operatsioon võib kesta päevi, või isegi nädalaid.

Jahimehed vajavad appi vähemalt 20 inimest. Kui võimalik, tahetakse loomad kätte saada elusana. Loomi on üritatud kevadest saadik kätte saada, aga nad ei anna end näole ja on haarangutest välja pääsenud. Veiste kari võib olla ka jahimeestele ohtlik, kui nad otse peale tulevad.

Laukaassa liikkuu villiintynyt ja mahdollisesti vaarallinen 40 naudan lauma – nautajahdista on tulossa ennennäkemätön operaatio

Naudat on määrätty lopetettaviksi, mutta ne yritetään saada kiinni elävinä. Laukaan Venhniällä on keväästä asti liikkunut noin 40 naudan lauma. Naudat pääsivät karkuun paikalliselta tilalta, tiettävästi rikkoutuneen aidan läpi. Lauma on tähän asti pysytellyt tilan lähiympäristössä ja käyttäytynyt suht siivosti, mutta nyt eläimet ovat alkaneet työntyä pihoille ja teille.

 

Kommentaarid
(Külastatud 477 korda, 1 külastust täna)