Soomes levib uus joovastav aine – naerugaas – ja see on ohtlik

Helsingi politsei andis teada, et konfiskeeris Punavuoris asuvast „kauplusest” ligi 10 000 naerugaasi ballooni. Kahtlustuse kohaselt on need balloonid soetatud müügiks joovastava ainena.

Naerugaasi kasutamine joovastava ainena võib kaasa tuua surma. Naerugaas on ohtlik, kuna viib hapniku kopsudest ja seeläbi verest välja. Naerugaasi kasutamine meditsiinis erineb lihtsalt niisama kasutamisest, kuna meditsiinis segatakse seda hapnikuga.

Politsei selgitab, kas „kauplusest” on müüdud naerugaasi ka alaealistele.

 

View this post on Instagram

 

Takavarikoimme eilen Punavuoressa sijaitsevasta “myymälästä” noin 10 000 ilokaasupatruunaa. Epäilemme, että ilokaasupatruunat on hankittu päihdekäyttöön myytäviksi. Ilokaasun päihdekäyttö voi johtaa pahimmillaan kuolemaan. Ilokaasun mahdolliset akuutit riskit syntyvät hapen syrjäytymisestä keuhkoissa ja sitä kautta verenkierrossa. Lääke- ja päihdekäyttö eroaa merkittävästi hapenkäytön osalta. Lääkekäytössä ilokaasu sekoitetaan happeen, kun taas päihdekäytössä ilokaasua käytetään sellaisenaan. Poliisi selvittää, onko “myymälästä” myyty ilokaasupatruunoita päihdekäyttöön myös alaikäisille. #ilokaasu #päihteet #poliisi #Helsinki #Punavuori

A post shared by Helsingin poliisilaitos (@helsinkipoliisi) on

Kommentaarid
(Külastatud 829 korda, 1 külastust täna)