Soomes käib Stockmanni päästeoperatsioon: palgati uus juht ja kaalutakse Lindexi müüki

Stockmanni kaubandusketis käib aktiivne päästeoperatsioon. Ettevõte teatas täna, reedel, et palkas uue juhi ja kaalub kaubaketi Lindex müüki.

Stockmanni uus juht on Jari Latvanen, kes lasti eelmisel aastal lahti HKScani juhi kohalt. Latvanen on varem juhtinud ettevõtteid StoraEnso ja Findus Nordic ning olnud eri ametites firmas Nestlé, vahendab Helsingin Sanomat.

Stockmanni senine juht Lauri Veijalainen lastakse lahti pärast 2,5 aastat firma juhtimist. Stockmann vahetab ka majandusjuhti – uueks majandusjuhiks saab sel kohal juba aastatel 2000-2015 töötanud Pekka Vähähyyppä. Senine majandusjuht Kai Laitinen ja arendusjuht Nora Malin on otsustanud ettevõttest lahkuda.

Stockmann teatas ka seda, et kavas on rõivaketi Lindex müük. Lindexit on seni peetud üheks Stockmanni kõige väärtuslikumaks osaks, selle müük aitab lahendada Stockmanni võlaprobleemi.

Lindex on käibe osas Stockmanni suurim osa ja selle müügiga väheneb käive kaks korda. Müüki raskendab aga see, et Stockmann ostis 2007. aastal Lindexi väga kallilt ja odavamalt müümine suurendab ettevõtte kahjumit.

Lindex on kasumis, aga selle käive ja kasum kukkusid tänavu võrreldes eelmise aastaga. Stockmanni enda kaubamajad on olnud viimastel aastatel suures kahjumis. Ettevõtet painab suur võlakoorem, mis ulatub miljardi euroni.

Tänavu teises kvartalis Stockmanni käive kukkus 12 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga 242,3 miljoni euroni. Ärikasum kukkus üle kahe korra 10,2 miljoni euroni võrreldes eelmise aasta sama aja 29,6 miljoni euroga. Stockmanni jaekaubanduse osa oli teises kvartalis 10,6 miljoni euroga kahjumis, samas kui aasta tagasi oli kahjum 3,6 miljonit eurot.

Stockmannin pelastusoperaatio kiihtyy: Yhtiö palkkasi uuden toimitusjohtajan, harkitsee Lindexin myyntiä ja teki niukasti voittoa

Stockmannin hallitus kiihdyttää vaikeuksissa olevan tavarataloyhtiön pelastusoperaatiota. Yhtiö kertoi perjantaina palkanneensa uuden toimitusjohtajan ja harkitsevansa vaatekauppaketju Lindexin myyntiä. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Jari Latvanen, joka sai potkut HKScanin toimitusjohtajan tehtävästä viime vuoden lopulla. Latvanen on toiminut aiemmin myös Stora Enson johtajana, toimitusjohtajana Findus Nordicilla ja useissa eri johtotehtävissä Nestléllä.

Kommentaarid
(Külastatud 280 korda, 1 külastust täna)