Soomes jäi laps joobes vahele, isa andis alkoholi müüjale kooli hoovis peksa

Politsei andis infot Lapimaal Kemis nädalavahetusel toimunud intsidendi kohta, kus laps jäi politseile vahele alkoholi tarvitamisega ning isa sai selle peale nii vihaseks, et peksis kooli hoovis lastele alkoholi müünud isiku läbi.

Kõigepealt nõudis isa lapselt alkoholi vahendanud isiku nime. Pärast nime teadasaamist oli isa läinud selle isikuga vestlema ühe Kemi kooli hoovi. Ilmselt jäi sõnadest väheks, kuna isa oli andnud sellele isikule jutuajamise käigus peksa. Isa võeti selle peale kinni ja viidi arestimajja.

Politsei kontrollis reedel alkoholi tarvitamist üritusel Kemin Satama Open Air. Eriti kontrolliti ürituse alast väljaspool olnud noorukeid. Kokku tehti 18 protokolli alkoholi tarvitamise kohta ja samapalju teadet lastekaitsele.

Noortelt võeti ära kokku 35 liitrit alkohoolseid jooke. Enamus olid õlled ja muud lahjemad joogid, aga oli ka kangemat kraami. Noorim alkoholi tarvitanud nooruk oli 13-aastane. Kõik joogid hävitati maha kallamise teel, nagu näeb ette politseijuhi korraldus. Alkoholi tarvitanud noorukite vanemaid teatati juhtunust telefoni teel.

Poliisi – Tiedotteet

Poliisi valvoi perjantai-iltana päihteiden käyttöä Kemin Satama Open Air -tapahtuman aikana. Valvonta kohdistui erityisesti tapahtumapaikan ulkopuolella oleskelleisiin nuoriin. Poliisipartion mukana oli sosiaalipäivystäjä ja 2 nuorisotyöntekijää. Valvonnasta kirjattiin kaikkiaan 18 rikosilmoitusta alkoholin hallussapitorikkomuksista ja yhtä monta lastensuojeluilmoitusta. Nuorilta otettiin pois yhteensä n. 35 litraa laittomasti hallussa olleita alkoholijuomia.

Kommentaarid
(Külastatud 436 korda, 1 külastust täna)