Soome viisakeskus on Peterburis umbes – viisade taotlemine kasvas plahvatuslikult

Venelased taotlevad mitu korda enam viisasid pärast seda, kui Soome teatas peatsest viisanõuete karmistamisest.

Soome karmistab viisa taotlemise nõudeid alates septembri algusest. Vahetult pärast seda, kui Soome sellest teatas, ummistus viisakeskus Peterburis, vahendab Yle.

Viisasid taotletakse praegu kaks korda enam kui varem. Kui varem jäeti Peterburis 2500 taotlust päevas, siis nüüd on neid ligi 5000.

Soome konsuli väitel pole muutus suur, aga see tuleb asjaolust, et Soome ei järginud varem kõiki Euroopa Liidu nõudeid. Nüüd viiakse viisade taotlemine ülejäänud Euroopa Liiduga kooskõlla. Praegu pole teada, kuidas ametnikud suurenenud viisataotluste tulvaga hakkama saavad.

Suomen viisumikeskus Pietarissa ruuhkautui – hakemuksia jätetään nyt tuplasti enemmän

Venäläiset hätääntyivät viisumiehtojen tulevista kiristyksistä. PietariPietarissa huhumylly jauhaa paljon hurjia väitteitä siitä, miten suomalaisen Schengen-viisumin saanti muuttuu. Suomi on pietarilaisille tärkeä matkakohde, ja nyt venäläisiä huolestuttaa, vaikeutuuko matkustaminen. Viisumiuudistus astuu voimaan syyskuun alusta. Heti sen jälkeen kun Suomi ilmoitti uudistuksesta, Suomen viisumikeskus Pietarissa ruuhkautui. Mahdollisimman moni haluaa nyt hakea viisuminsa vanhoilla säännöillä.

Kommentaarid
(Külastatud 228 korda, 1 külastust täna)