Soome tsirkuseartist kukkus pea peale ja murdis kaela, jäi osaliselt halvatuks

Soomlanna Nina kukkus tsirkusetrikki tehes nelja meetri kõrgusel pea peale maha, nii et murdis oma kaela. Tema keha vasak pool halvatus täielikult ja parem pool ei tunne valu.

Kõik see juhtus märtsikuus 29-aastase soomlanna Nina kodulinnas Inglismaal Norwichis, kui ta valmistas ette uut trikki, linade abil laskumist köiel, aga lina ei pidanud teda kinni ja ta kukkus alla, vahendab MTV.

Tavaliselt ei tähenda nelja meetri pealt kukkumine tsirkuseartistile midagi, aga soomlanna kukkus otse pea peale. Naise ümber olnud inimesed kutsusid kohe kiirabi. Haiglas tuvastati, et selgroog oli saanud vigastada. Viies lüli oli kohalt nihkunud ning neljanda ja viienda lüli vaheline ketas oli hävinud. Kui vigastus oleks olnud veidi suurem, oleks võinud keha täielikult halvatuda.

Naist opereeriti, aga see ei taastanud täielikult olukorda. Naine ei suutnud keha vasemat poolt liigutada. Valu, näiteks külma ja kuuma aistingud kadusid keha paremalt poolelt.

Naisel diagnoositi Brown-Sequardi sündroom, mis tähendab, et üks kehapool on halvatud ja teises pooles on kadunud tundlikkus. Operatsioonijärgne aeg oli raske, kuna viis nädalat ei tohtinud end liigutada ja keegi ei teadnud, kuidas toimub taastumine. Varem aktiivset elu elanud naine ei saanud isegi pead liigutada.

Hiljem aga tänu taastusravile hakkas olukord paranema. Vasem jalg hakkas peaaegu kohe liikuma. Iga päev sai üha rohkem varbaid liigutada. Paari nädala pärast hakkas vähehaaval liikuma vasem käsi. Pärast mitu kuud kestnud taastusravi pole endine olukord veel taastunud, näiteks ei liigu korralikult vasem õlg. Parem kehapool valu ei tunne ja on võimalik, et see nii jääbki. Tundlikkuse puudumine pole samas nii hull, kui arvestada, et käed ja jalad hakkasid liikuma.

Naine on puhkusel Soomes, aga tahab naasta Norwichi, et uuesti tsirkuses kaasa lüüa. Kui ta seda aga ei suuda, pole seegi maailma lõpp.

Suomalainen sirkustaiteilija Nina, 29, putosi neljästä metristä päälleen Englannissa – toinen puoli kehosta halvaantui: “Tajusin, että nyt rysähti enkä tunne kehoani”

Se oli ihan pienestä virheestä kiinni. Ilma-akrobatiakankaiden kanssa vuosia harjoitellut Nina Jussila kokeili maaliskuussa kotikaupungissaan Norwichissa uutta temppua, jossa hän pudottaa itseään silkkien varassa metrejä ennen kuin ne kiristyvät hänen ympärilleen ja nappaavat hänet turvallisesti kiinni. Tällä kertaa Jussila oli kieputtanut itsensä kankaisiin väärin eivätkä silkit napanneet häntä kiinni.

Kommentaarid
(Külastatud 319 korda, 1 külastust täna)