Soome säästu-Stockmanni väärtus on kolm korda suurem kui päris-Stockmanni oma

Soome Stockmanni kaubaketi järgi nime saanud säästupoodide kett Tokmanni teeb järjest paremaid tulemusi. Firma turuväärtus on juba kolm korda suurem kui kalleid asju müüva Stockmanni oma.

Tokmanni käive kasvas teises kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes 10,2 protsenti 239,9 miljoni euroni. Kasum kasvas 13,1 protsenti 18,7 miljoni euroni, vahendab Iltalehti.

Tokmanni käivet on kasvatanud soodsad hinnad ja suur valik. Tokmanni noteeriti Helsingi börsil 2016. aastal. Ettevõtte turuväärtus on 470 miljonit eurot. Võrdluseks, raskustes vaevleva Stockmanni turuväärtus on vaid 150 miljonit eurot.

Firmad on omavahel olnud riius 20 aastat tagasi, kui Ida-Soomes alustas väike poeke Tokmanni nime all kauba müümist. Stockmann, mis tollal oli suur Soome kaubandushiid, kaebas Tokmanni kohtusse pärast seda, kui viimane kasutas reklaamides nimekuju $tokmanni. Kohus otsustas, et $tokmanni nimekuju kasutada ei tohi, aga nimekuju Tokmanni võib.

Tokmannilta hyvä tulos – halpaketjun markkina-arvo jo 3 kertaa suurempi kuin Stockmannin

Suomen suurimmaksi halpakauppaketjuksi itseään kutsuva Tokmanni onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan ja tulostaan toisella vuosineljänneksellä. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 10,2 prosenttia 239,9 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu oli 5,3 prosenttia. Tokmannin liikevoitto vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 13,1 prosenttia 18,7 miljoonaan euroon. Liikevoittoprosentti oli 6,0. Liiketoiminnan rahavirta oli 37,8 milj.

Kommentaarid
(Külastatud 281 korda, 1 külastust täna)