Soome saabub torm Mauno – oodata tugevat tuult ja sademeid

Juba homme, esmaspäeva hommikul saabub Soome torm Mauno, mis toob kaasa tugeva tuule ja vihmasajud.

Madalrõhkkond muudab ilma ebakindlaks eelkõige Soome lääne- ja põhjaosas. Seetõttu tasub neis piirkondades juba täna, pühapäeva õhtul vaadata, et hoovi peale ei jääks kergesti lendu minevaid esemeid, vahendab Ilta-Sanomat.

Taani kohal on praegu moodustumas madalrõhkkond Väike Müü, mis liigub Soome suunas. Madalrõhkkond muutub oma teekonnal tormiks Mauno, mis saabub Soome juba ööl vastu esmaspäeva.

Kõige hullem on torm Soome lääneosas Satakunta ja Pohjanmaa piirkondades. Tuule keskmine kiirus on 10 m/s, aga ohtlikuks muutuvad tuulepuhangud, mis on tormi mõõtu.

Päeva jooksul liigub madarõhkkond põhja suunas ja jõuab õhtuks Lapimaale. Tormiga kaasneb tugev sadu ja maha võib sadada 30 mm sademeid. Kõige rohkem sajab Soome lääne- ja keskosas, õhtupoole ka Lapimaal.

Mauno-myräkkä saapuu Suomeen maanantaiaamuna – luvassa arvaamattomia tuulenpuuskia ja sadetta

Länsi- ja Pohjois-Suomen tienoilla kannattaa sunnuntai-illan päätteeksi varmistaa, ettei pihalla loju helposti liikkeelle lähteviä tavaroita ja kalusteita. Pian ne voivat löytyä nimittäin naapurin pihalta. Tanskan päällä muodostuu parhaillaan pieni ja ärhäkkä Pikku Myy -matalapaine, joka on matkalla kohti Suomea. Matalapaine kehittyy matkan varrella Mauno-myräkäksi, joka rysähtää Länsi-Suomen ylle jo maanantain vastaisena aamuyönä.

Kommentaarid
(Külastatud 5,152 korda, 1 külastust täna)