Soome politsei kutsub ettevaatlikkusele seoses täna algava Neste Ralliga

Tänasest, 1. augustist kuni pühapäeva, 4. augustini sõidetakse Kesk-Soome teedel autoralli MM-etapp Neste Ralli.

Politsei kutsub inimesi üles ettevaatlikkusele, kuna seoses ralliga tuleb piirkonda hulgaliselt autospordi huvilisi ning teedel ja Jyväskylä kesklinnas võib olla liiklemine raskendatud. Politsei on piirkonnas suurendanud valvet.

Ralli kiiruskatsete piirkonnas on liikluskorralduse muutused nagu ajutised kiiruspiirangud, parkimise keelud ja ümbersuunamised. Sõites pead varuma aega tihedama liikluse jaoks.

Parkimine on lubatud kiiruskatsetele viivate teede ääres ainult selleks tähistatud kohtades. Valesti pargitud auto võib olla ohtlik, kui see takistab päästeautode liikumist. Valesse kohta jäetud auto võidakse pukseerida turvalisemasse kohta – seda sõiduki omaniku arvel.

Politsei juhib eriti tähelepanu pikivahe hoidmisele, kuna autod võivad ees seoses ummikutega pidurdada. Järjekorrast möödasõit on aga ohtlik. Politsei jälgib liiklust teedel kogu ralli aja.

Kui huvi pole rallit jälgida, siis on soovitav kasutada muid teid sihtkohta jõudmiseks. Rallile minevatele inimestele aga soovitakse kannatlikkust. Sise-Soome politsei jagab rallit puudutavat infot Twitteri vahendusel (@SiSuPoliisi).

 

View this post on Instagram

 

Rallin MM-sarjan osakilpailu (Neste Ralli) ajetaan Keski-Suomen maakunnassa torstaista sunnuntaihin 1.-4.8.2019. Tapahtuma tuo runsaasti autourheilusta kiinnostuneita alueelle ja ruuhkauttaa pääteitä sekä erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. #Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa. #Ralli’ssa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia koko rallin ajan. Nämä vaikuttavat yleiseen liikenteen sujuvuuteen. Varaudu hetkittäisiin liikenteen ruuhkautumisiin. Pysäköinnistä erikoiskokeille Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla erityisesti erikoiskokeille vievillä tiellä. Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan – ajoneuvon kuljettajan laskuun. #Liikenneturvallisuus Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Muu liikenne huomioonottamalla saadaan liikenne sujumaan joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan. Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin toiminnasta ralleissa sosiaalisessa mediassa. Twitter (@SiSuPoliisi) toimii pääsääntöisenä tiedotusvälineenä, lisäksi käytössä on Instagram (sisupoliisilaitos) ja Facebook (Sisä-Suomen poliisilaitos). Myös poliisin www-sivuilla julkaistaan päivittäin koosteet aamulla ja illalla. Reittivalinnoista Jos rallit eivät ole määränpääsi, suosittelemme käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä perille pääsemiseksi. Rallikansalle suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta. #RallyFinland

A post shared by Sisä-Suomen poliisilaitos (@sisupoliisilaitos) on

Kommentaarid
(Külastatud 158 korda, 1 külastust täna)